MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Eğitim, Genel, Manşet, Toplum » TAK KARTAL’DAN 23 AĞUSTOS’TA ‘ÇAPUTUNU KAP GEL’ ETKİNLİĞİ
TAK KARTAL’DAN 23 AĞUSTOS’TA ‘ÇAPUTUNU KAP GEL’ ETKİNLİĞİ

 

Kartal Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren TAK Kartal Tasarım Araştırma ve Katılım Grubu, kuruluşunun 4. yıl dönümü dolayısıyla 23 Ağustos’ta düzenleyeceği ‘Çaputunu Kap Gel’ etkinliğiyle tüm halkı Kartal Meydanı’na davet ediyor. 

 

2014’ten bu yana Kartal Belediyesi’nin Ar-ge’si haline gelen TAK Kartal, tasarımcı ekibin mahallelerde vatandaşlarla yüz yüze gelerek yaptığı çalışmalar ve bu doğrultuda ortaya koyduğu tasarımlar ve yeni fikirlerle, hızla değişen ve dönüşen Kartal’ın geleceğine ışık tutmaya devam ediyor. Kuruluşunun 4. yılı dolayısıyla 23 Ağustos 2017 Çarşamba saat 10.30’da Kartal Meydanı’nda ‘Çaputunu Al Gel’ adlı bir etkinlik düzenleyecek TAK Kartal ekibi, etkinliğe katılacak vatandaşların, evlerinde kullanmadıkları kumaşları yanlarında getirmelerini istedi.

 

TAK KARTAL 4 YAŞINDA

 

Kentsel sorunların çözümünde Kartallılar, tasarımcılar, gönüllüler, öğrenciler ve destekçilerin işbirlikleri kurarak fikir ürettikleri ve ürünlerini kamuoyu ile paylaştıkları yenilik ve yaratıcılık mekânı TAK Kartal, 4. yaşını 23 Ağustos 2017 Çarşamba günü saat 10.00’da Kartal Meydanı’nda yer alan TAK Kondu’da başlayacak ve gün boyu sürecek etkinliklerle kutlayacak.

 

“Çaputunu TAK KAÇ”

 

Tüm Kartal halkının davetli olduğu etkinlik kapsamında TAK Kartal’ın tasarımcı ekibi, Kartallılarla birlikte Kartal Meydanı’nı, evlerinde kullanmadıkları kumaşları yanlarında getirmelerini istediği Kartallılarla birlikte dönüştürecek.

 

TAK KAÇ nedir?

 

TAK Kartal’ın; Kartal Meydanı’na dair yaptığı analizler ve katılımcı çalışmaların sonucunda, meydanın mevcut tasarımının Kartallıların beklentilerini karşılamadığı ve tasarımın, öngörülen kullanımını gerçekleştiremediği tespit edildi. Mevcut meydanı küçük müdahalelerle yaşayan bir kamusal alana dönüştürmeyi amaçlayan ‘Yaşayan Meydan’ programı kapsamında kurgulanan ‘TAK KAÇ’, kullanıcı odaklı bir tasarım süreci ile yürütülüyor. Bu süreçte Kartallıların da katılımıyla tasarım ve prototip aşamaları gerçekleştirildi. Programın son aşaması olan uygulama basamağı ise 23 Ağustos 2017 Çarşamba günü Kartal Meydanı’nda Kartallılar ve tasarımcılar tarafından birlikte gerçekleştirecek.

 

Etkinliğin gerçekleşeceği 23 Ağustos’ta TAK KAÇ programının yanı sıra, TAK Kartal 4. yıl dönümü Etkinlikleri kapsamında ‘Gölge Kapmaca’, ‘Tasarla TAK Ödül Töreni’ ve ‘Film TAK’ programı da gerçekleştirilecek.

 

📆 22 Ağustos 2017 Salı 20:15   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR