MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Politika, Toplum » Taşeronluk kalkıyormu ?
Taşeronluk kalkıyormu ?

“1 KASIM SEÇİMLERİ İŞÇİLER, SENDİKALAR AÇISINDAN CELLATLARI İLE DOSTLARI ARASINDA TERCİHLERİNİ GÖSTERMELERİ GEREKEN BİR DÖNEMEÇTİR…”

 

 

Genel Başkan Yrd. Yakup AKKAYA; “İşsizliği çözmek bir kenara, işsizlik sigortasını amaç dışı kullanmayı adet edinen iktidar, şimdi de işçilere seçim beyannamesinde kendi yarattığı taşeronluğu kaldıracağım diyor.”

 

Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, seçim çalışmalarına 22 Ekim 2015 tarihinde de hız kesmeden devam etti. Bu çerçevede İstanbul 1. Bölge’de Ataşehir Kayışdağı’nda bulunan İmam Hüseyin Camiinde gerçekleştirilen Matem ve Aşura etkinliğine katılarak ,yurttaşların acılarını paylaştı. Gün içerisinde Kartal İlçe Başkanı Erdal Kıskanç ve ilçe yöneticileri ile birlikte Sivas İli Zara İlçesi Taşgöze Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma, Tüm İşçi Emeklileri Dul ve yetimleri, Ordu Mesudiye İlçesi Arıcılar Köyü Kalkındırma Sosyal Yardımlaşma Derneklerine ziyarette bulundu. Akkaya, daha sonra Bostancı’da işyeri sendika temsilcileriyle biraraya geldi, akşam da Kartal Cemevinde yurttaşlarla orucu açtı.
Bostancıdaki İşyeri sendika temsilcilerinin sorunlarının ve taleplerinin dile getirildiği toplantıda Akkaya; Cumhuriyet Halk Partisinin çalışma yaşamında giderek kronik hale gelen sorunların çözümünde sendikalardan gelen talepleri esas alacağını vurguladı.
12 Eylül hukukunun getirdiği yasakların kaldırılacağını, özgür ve demokratik bir çalışma yaşamının hayata geçirileceğini belirten Akkaya konuşmasında, “AKP işçinin, emekçinin sorunlarını çözmeyi hedeflemiyor. İşçiyi, emekçiyi açlığa ve yoksulluğa mahkum ederek sermayeyi ihya etmeyi birinci görevi olarak görüyor. 13 yıllık iktidarında her zaman yaptığı gibi işçiye, emekçiye utanmadan yalan söylemeyi de adet edinmiş durumdadır. İşsizliği çözmek bir kenara, işsizlik sigortasını amaç dışı kullanmayı adet edinen iktidar, şimdi de işçilere seçim beyannamesinde taşeron cehennemine dönüştürdüğü ülkede kendi yarattığı taşeronluğu kaldıracağım diyor.Ama Orta Vadeli Program’da ise çalışma hayatını daha da esnekleştireceğini, kamuda taşeronluğa devam edileceğini, işçilerin kazanılmış hakkı olan kıdem tazminatını fona deveredeceğini açık açık söylüyor.Seçim meydanlarında ise bunun aksini söyleyerek ne kadar güvenilmez parti olduğunu ortaya koyuyor. Artık işçileri kandırmaktan vazgeçsinler. Yalan söylemeyi bıraksınlar. Çıksınlar bizim gibi ne yapılacağını açık açık işçilere söylesinler.” İfadelerine yer verdi.
Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında işsizliğin azaltılacağını, çalışma yaşamındaki yasakların kaldırılacağını, taşeron çalışmanın sona erdirileceğini ve tüm taşeronlara kadro verileceğini belirten Akkaya konuşmasının sonunda ,” 1 Kasım seçimleri işçiler, sendikalar açısından cellatları ile dostları arasında tercihlerini göstermeleri gereken bir dönemeçtir. Gelin hep birlikte emekten yana yüzünü dönen tek partiyi destekleyerek; 13 yıllık yolsuzluk, yoksulluk, yasakların kaldırılacağı özgür bir Türkiye kuralım.” Dedi.
Yakup Akkaya’nın Sivas İli Zara İlçesi Taşgöze Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ziyaretine İstanbul Milletvekilleri Kadir Gökmen Öğüt ve Barış Yakardaş da katıldı.

📆 24 Ekim 2015 Cumartesi 16:49   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR