MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Politika, Toplum » Tekin: Genel Başkanımızın istifasını gerektirecek bir sonuç sözkonusu değil
Tekin: Genel Başkanımızın istifasını gerektirecek bir sonuç sözkonusu değil

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin MYK toplantısı devam ederken 1 Kasım seçim sonuçları ile ilgili basın toplantsı düzenledi. Tekin’in açıklamalarından satır başları:

 

 

Ne yazık ki 1 kasım seçimleri tam bir güvenlik terör kaos ortamında geçti. Hiçbir siyasi parti Türkiye’nin ekonomik sorunlarını konuşamadı. 400 insanın kaybedilmesi savaş ortamlarında olur. 400 insanın kaybedildiği ortamda başka bir şey konuşulamadı.

CHP vaadlerini AKP’nin de bildirgesine alınması sevindirici olmuştur. Bunun takipçisi olacağız

 

Bir çok farklı analizler yapılacak. Özellikle orantısız bir seçimde yaşadığımız sorunları değerlendireceğiz. Ancak CHP olara bize oy vermeyen seçmenlerimizle ilgili kapsamlı araştırma yapacağız. Bu çalışmalarımız bittikten sonra sizlere duyrulacak.

Biz CHP olarak önümüzdeki süreçte Türkiye’nin birikmiş sorunları için ana muhalefet partisi olarak yapılması gereken ne varsa yapacağız. Özellikle Ankara’da yaşananları, terörü yaratanların terörü seçim sürecinde nasıl kullandığını biliyoruz.

Önümüzdeki dönemde parti örgüttlerimizin düşünce ve taleplerini alacağız. Bunların sonuçlarını sizlerle paylaşacağız.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu istifa edecek mi? 

Sayın genel başkanımızın istifasını gerektirecek bir sonuç sözkonusu değildir. Bir önceki seçime göre oyumuzu artırdık, tabiik bunu başarı olarak görmüyoruz. Elbette parti içinde insanların genel başkanlık talebi olabilir. Kurultay süreci devam ediyor. Arkadaşlarımız bu yarışa katılabilir.

Daha dün Davutoğlu Mevlana söylemiyle işe başlarken gazetecilerin gözaltına alınmasını takdirinize bırakıyoruz.

Hiçbir arkadaşımızın istifası sözkonusu değil. Elbette genel başkanımız bu süreçte yenilenmeye gidebilir. Bu genel başkanımızın takdiridir.

Elbette daha özgürlükçü bir anayasa talebi varsa CHP olarak katkı sunarız. Daha önce anayasa çalışmalarına katkı sunmuştuk. Ancak başkanlık sistemi önerisi gelince masa devrilmişti. Umarım masayı devirecek böyle bir öneri ile gelmezler.

📆 03 Kasım 2015 Salı 13:23   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR