MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Tema Vakfı’nın bisiklet turu Kartal’dan başladı
Tema Vakfı’nın bisiklet turu Kartal’dan başladı

Tema Vakfı’nın motorlu taşıtların yarattığı çevre kirliliğine dikkat çekmek ve bisiklet kullanımını özendirmek amacıyla yaptığı çağrı ile bir araya gelen yaklaşık 200 bisikletli Kartal ile Caddebostan arasında bisiklet turu yaptı.

 

Kartal Meydanı Atatürk anıtı önünde 24 Mayıs Pazar günü başlayan ve Kartal Belediyesi’nin de desteklediği bisiklet turundan önce tören düzenlendi. Törene katılan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer ise Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün hayata geçirdiği 230 proje olduğunu ve bunların önemli bir kısmının çevreyle ilgili olduğunu söyledi. Başkan Altınok Öz’ün Kartal’daki 2009’a kadar olan yeşil alan miktarını 2. dönemle birlikte 2 katına çıkardığını kaydeden Gürer, Kartal Belediyesi’nin kırmızı solucan, atık toplama gibi bazı projelerinin de ödül aldığını söyledi.

 

Sosyal medya üzerinden  #pedalçeviriyoruz etiketi ile bir araya gelerek TEMA Vakfı’nın organizasyonuna katılan yaklaşık 200 bisiklet kullanıcısı Kartal’dan Caddebostan’a kadar pedal çevirdi. Motorlu taşıtların yarattığı çevre kirliliğine, trafik sıkışıklığına ve karbon salınımının küresel ısınmaya etkilerine dikkat çekerek kent içi ulaşımda bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla düzenlenen etkinlikte bisikletlere yeşil balonlar da bağlandı. TEMA Vakfı İstanbul 1. Bölge Sorumlusu Tamer Aner bisiklet turunun başlamasından önce yapılan törende her insanın yeryüzünde bıraktığı karbon ayak izi olduğunu kaydederek TEMA Vakfı’nın internet sitesinde dileyenlerin karbon ayak izini hesaplatabileceklerini söyledi.

 

 

Bisikletin çevre dostu olduğunu ve yediden yetmişe herkesin kullanabileceğini belirten Aner bisiklet kullanımını özendirmek amacıyla etkinliği düzenlediklerini söyledi. Etkinliğe katılan bir diğer isim olan Bisikletliler Derneği Başkanı Murat Suyabatmaz her yıl Türkiye’de 1.5 milyon bisikletin satıldığını belirterek sosyal medya üzerindeki üye sayılarının 60 bini geçtiğini söyledi. Türkiye’de toplumun bisiklete bakış açısının değişmeye başladığını vurgulayan Suyabatmaz, daha fazla bisiklet yolu talep ettiklerini söyledi. Etkinlik konuşmaların ardından bisiklet sürücülerinin Atatürk Anıtı’ndan çıkışı ile devam etti. Bisikletlerine yeşil balonlar bağlayan katılımcılar sahil yoluna çıkarak Kartal Belediyesi Zabıta ekiplerinin eskortluğu eşliğinde Caddebostan’a doğru pedal çevirmeye başladılar.

Etiketler:
📆 25 Mayıs 2015 Pazartesi 17:54   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR