MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Alt Manşet, Genel, Toplum » Temel Fotoğraf Eğitimi Yaşam Atölyesi’nde Başlıyor
Temel Fotoğraf Eğitimi Yaşam Atölyesi’nde Başlıyor

Ünlü Fotoğrafçı Oktay Bingöl Tarafından Yaşam Atölyesi’nde Verilecek 4 Haftalık “Temel Fotoğraf Eğitimi” İçin Sayılı Günler Kaldı.

Türkiye’nin ilk ve tek Kişisel Dönüşüm Akademisi Yaşam Atölyesi workshop çalışmalarına her geçen gün yenilerini eklemeye devam ediyor. “Bir fizik mühendisinin vizöründen bakmak mı görmek mi?” sloganından yola çıkarak hazırlanan, Ünlü Fotoğrafçı Oktay Bingöl eğitmenliğinde gerçekleşecek Temel Fotoğraf Eğitimi’nin ilk grubu, 07 Eylül Pazartesi günü, 2. Grubu ise 09 Eylül Çarşamba günü saat 19:30’da Beyoğlu Mısır Apartmanı’nda bulunan Yaşam Atölyesi’nde başlıyor.

Katılımcılar ilk hafta; Fotoğrafçılığa giriş, fotoğraf makinesinin çalışma prensipleri, objektifler, objektif türleri, filtreler, fotoğrafçının diğer yardımcı araçları, makine satın alırken dikkat edilmesi gerekenler, fotoğrafın oluşumu – diyafram, enstantane ilişkisi, enstantane ve diyafram seçimi örnekleri, net alan derinliği hesapları konularını işleyecek.

İkinci hafta ise bu konuları fotoğrafta ışık bilgisi, ışık kaynakları, ısı değerleri, ışığın kullanımı ve kompozisyona etkisi, beyaz dengesi ve ISO kavramları takip edecek. Fotoğrafta kompozisyon ve kadraj, fotoğrafta ritim, ilgi merkezi, altın kesim, kontrast vb konularla örnek fotoğraflar üzerinden fotoğrafların tartışılması da 2. Haftanın konuları arasında.
3. Ve 4. Hafta ise katılımcılar, tüm öğrendiklerini dış çekim gezisinde gerçekleştirecekleri uygulamalı fotoğraflarla pekiştirecek. Son derste ise Bir önceki hafta gezide çekilen fotoğrafların değerlendirilmesinin ardından, profesyonel fotoğrafçılığa geçiş için gerekli bilgiler paylaşılacak.

Katılımcılara “Kadir Has Üniversitesi Yaşam Atölyesi Kişisel Dönüşüm Akademisi Temel Fotoğraf Eğitimi katılım belgesi” verilecek olan eğitime katılım ise 12 kişi ile sınırlı.

📆 24 Ağustos 2015 Pazartesi 13:53   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR