MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Manşet, Toplum » TEOG Koşuşturmasına Son!
TEOG Koşuşturmasına Son!

Ahmet Şimşek Koleji öğrencileri TEOG hazırlıklarına başladı. Geçtiğimiz 2013-14 döneminde yüzde 72, 2014-15 döneminde yüzde 78, 2015-16 döneminde ise yüzde 81 oranında başarı yakalayan Ahmet Şimşek Kolejinde grafiğin daha da yukarı seviyelere çıkarılabilmesi ve değişen sınav sistemine ayak uydurulabilmesi için çalışmalar yoğunlaştırıldı.

 
“TEOG’da başarı kaçınılmaz.”
Ahmet Şimşek Kolejindeki TEOG çalışmalarının dershanelerden çok daha yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü anlatan TEOG Koordinatörü Fen Bilimleri Öğretmeni Hidayet Talay şunları söyledi, “TEOG hazırlıklarında birçok yöntem kullanıyoruz ancak bu sınav test usulü olduğu için daha çok test çözümleri üzerinde duruyoruz ve öğrencilerimize özellikle çok fazla test çözdürüyoruz. Bu durumda, sınav hazırlıklarımızla sınav sistemi örtüştüğü için öğrencilerimiz daha rahat oluyorlar. Hazırlık aşamasında çözdükleri testlere aşina olduklarından TEOG sınavındaki başarı da kaçınılmaz oluyor.”

 
“Her öğrenciyle birebir ilgileniyoruz.”
Her sınıfın bir koç öğretmeni olduğunu, bunun da başarıyı arttırdığını sözlerine ekleyen Hidayet Talay, “Önce, deneme sınavlarıyla öğrencilerimizin seviyeleri ölçülüyor, eksik kalan yerler belirleniyor, ardından da takviyeler yapılıyor. Çalışmalarımız bir dershaneyle kıyaslandığında, hem ders saati olarak hem de doküman olarak çok daha zengin bir yapıda olduğumuz açıkça görülebilir. Haftada 8 ders saati Matematik, 8 ders saati Türkçe, 7 Ders saati Fen Bilimleri, 4 ders saati İnkılap Tarihi, 2 ders saati Din Kültürü ve 8 ders saati de İngilizce verilmektedir. Ayrıca, akşam etütlerinde de her gün bir dersin etüdü yapılmaktadır. Bu arada, her sınıfın bir koç öğretmeni olduğunu belirtmemde yarar var. Koç öğretmenlerimiz öğrencilerimize haftalık ders çalışma programı hazırlıyor, her haftanın sonunda kontrol ediyor, sonra da programını yapmayan öğrencilerle birebir ilgilenerek programın tamamlanmasını sağlıyor.” dedi.
“Başka bir desteğe ihtiyaç kalmayacak.”
unnamed-10 unnamed-11
Anadolu Liseleri Hazırlık Programını çok önemsediklerini, öğrencilerin başarısı için gereken ne varsa yapıldığını da vurgulayan Talay, “Okulumuzda dershane ve etüt merkezi koşuşturmasına son veriyoruz. Bizim etütlerimiz günlük bir branş dersi şeklinde, her gün 2 saat, haftada da 10 saat süreyle uygulanacaktır ve 2. TEOG sınavına kadar devam edecektir. Haftalık deneme sınavları yapılacak, sınav sonuçları velilerimizle paylaşılacak, tüm derslerin konuları en az 3 defa tekrar edilecektir. Sömestr tatilinde ise 1 haftalık hızlandırılmış ders programı uygulayacağız. Tüm bu çalışmalarımızla velilerimizin ve öğrencilerimizin dershane, etüt merkezi ya da başka bir desteğe ihtiyacı kalmayacaktır.” dedi.

Galeri
📆 26 Eylül 2016 Pazartesi 10:14   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR