MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Spor, Toplum » Tırmanış devam ediyor
Tırmanış devam ediyor

Kartalspor’ Spor Toto 2.lig’in 25.hafta açılış maçında deplasmanda Hacettepe Spor ile karşı karşıya gelirken Enes Kubat’ın 40.dakika da kaydettiği golle sahadan galibiyetle ayrıldı.

 

Geçtiğimiz hafta sahasında Yeni Malatyaspor’u deviren Kartalspor’ deplasmanda Hacettepe Spor’u yenerek üst sıraların takımı olduğunu göstermiş oldu. Teknik direktörümüz Özgür Zengin, Yeni Malatyaspor maçını kazanan kadroyu bozmazken, kart cezaları biten Hamza Gezmiş ve Sinan Ayar 18 kişilik kadroda yer aldı.

Cebeci İnönü stadyumunda oynanan karşılaşmaya Kartalspor’ başlarken maçın henüz 6.dakikasında gole çok yaklaştık. Sağ kanattan son çizgiye kadar inen Enes Kubat, yerden ön direğe doğru ortasını yaptı Emir Gökçe topukla geriden gelen Savaş Taga’nın önüne bıraktı Savaş Taga altı pas çizgisi önünde oldukça müsait pozisyonda topu dışarı gönderdi.

Maçın ilk dakikalarından itibaren oyunu rakip yarı alana yıkan Kartalspor’umuz özellikle Enes Kubat’ın etkin futboluyla rakip kalede tehlikeli oldu.

25.dakika da Enes Kubat, kaleyi sol çaprazdan gören bir pozisyonda rakibinin perdelemesine rağmen uzak köşeye vuruşunu yaptı top az farkla dışarı gitti.

33.dakika da sağ kanattan yapılan ortaya ceza sahası içerisinde Azad Filiz ayak koydu ve top kornere gitti. Kullanılan köşe vuruşunda Hacettepe Spor’dan Eren Tokat yakın mesafeden kafa vuruşunu yaptı, kaleye giden topu kaleci Yavuz Özkan son anda tokatlayarak dışarı gönderdi.

40.dakika da Enes Kubat, Emir Gökçe’nin şık pasıyla kaleci Metin Uçar’la karşı karşıya kaldı ve Metin’in solundan topu ağlarla buluşturdu. 0-1

42.dakikada atak yönünün solunda köşe gönderine yakın bir bölgede rakibinin sert müdahalesine rağmen topa sahip olan Enes Kubat, rakiplerinden sıyrılarak sol çaprazdan ceza sahasına girer girmez şutunu çekti top Eren Tokat’tan geri dönerken yükseklik kazanan topa geriden gelen Uğur Utlu sol ayağıyla çok sert vurdu, üst direğe çarpan top dışarı çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı Kartalspor’’un üstünlüğü ile tamamlanırken ikinci yarıya ev sahibi ekip Hacettepe Spor başladı.
59.dakikada kaleyi hafif sağ çaprazdan gören pozisyonda Hacettepe Spor serbest vuruş kazandı. Serbest vuruşu kullanmak üzere topun başına geçen İbrahim Utku İnce’nin vuruşunda kaleci Yavuz Özkan dikkatliydi ve topu tek hamlede kontrol etti.

60.dakikadan sonra karşılaşmanın orta ve birinci yardımcı hakemi oyuncularımıza yapılan faulleri görmezden gelerek oyunun sertleşmesine neden oldular. Bir pozisyondan Oğuz Ceylan yardımcı hakemin yanında köşe gönderinin dibinden ceza sahasına orta yapmak isterken top Ramazan Çevik’e çarparak oyun alanı dışına gitti, bu pozisyonda yardımcı hakem Bahadır Yıldırım kale vuruşunu işaret edince Oğuz Ceylan’ın tepkisini çekti.

72.dakikada Hacettepe Spor’dan Gökhan Kale, Uğur Utlu’ya çok sert girdi, aldığı darbenin etkisiyle oyun alanı dışına çıkan Uğur, taç çizgisi kenarında bulunan Hacettepe Spor teknik direktörü Mehmet Ali Karaca’ya çarptı. Bu pozisyonda Uğur sakatlık geçirirken, Gökhan Kale sarı kart gördü. Uğur’un sakatlığı esnasında ortam gerilirken maçın hakemi Alper Çetin, Hacettepe Spor yedek kulübesine giderek yedek kaleci Taha Cengiz Demirtaş’a da sarı kartını gösterdi.

74.dakikada Kartalspor’ sağ kanatta taç çizgisine yakın bir bölgeden serbest vuruş kazandı, Oğuz yanındaki Enes’le paslaşarak kullandı, Enes’in ceza sahasına gönderdiği top savunmadan geri geldi, pozisyonu takip eden Oğuz sol ayağıyla yarım vole vurdu top üstten dışarı çıktı.

80.dakikada Hacettepe Spor’un baskı kurduğu anlarda İbrahim Utku İnce ceza sahası dışından çok sert vurdu, kaleci Yavuz Özkan, kaleye giden topu uçarak kurtardı.

84.dakika da Enes Kubat sağ köşeden ceza sahasına girmek isterken düşürüldü, serbest vuruşu kullanmak üzere topun başına geçen Anıl Şahin topu doğrudan dışarı gönderdi.

89.dakika da Enes Kubat rakibin darbesiyle yerde kaldı. Oğuz Ceylan, atışı Enes Kubat’la paslaşarak kullandı, topla ceza sahasına doğru yönelen Oğuz, Emir Gökçe ile verkaç yaptıktan sonra kaleyi denedi fakat oldukça etkisiz bir vuruş oldu.

Karşılaşmanın sonuna en az 4 dakika ilave edilirken bu kalan sürede de başka gol olmadı ve Kartalspor’ müsabakadan 1-0 galibiyetle ayrıldı.

Bu galibiyet sonrasında puanını 33’e yükselten Kartalspor’ üst sıraları zorlamaya devam etti. Takımımız 21 Şubat Cumartesi günü saat 13:30’da sahasında Fethiyespor’u konuk edecek.

Hacettepespor: 0 – Kartalspor: 1

Stat: Cebeci İnönü
Hakemler: Alper Çetin, Bahadır Yıldırım, Rahman Kalyoncu

Hacettepespor: Metin, Batuhan, Eren, Turgut Selim, Gökhan, Soner, Mahmut (Dk. 55 Recep), Alaaddin (Dk. 55 Cenk), Utku, Ramazan, Atabey

Kartalspor: Yavuz, Oğuz, Emrah, Zafer, Anıl, Azad, Uğur, Enes (Dk. 88 Hamza), Savaş Tağa (Dk. 58 Mehmet Sait), Savaş Yıldızhan (Dk. 58 Sinan), Emir

Gol: Dk. 40 Enes (Kartalspor)

Sarı kartlar: Dk. 64 Mehmet Sait (Kartalspor), Dk. 74 Gökhan, Dk. 74 Taha Cengiz (yedek kulübesinde) (Hacettepespor)

📆 16 Şubat 2015 Pazartesi 16:19   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR