MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » TMMOB MİMARLAR ODASI YEREL YÖNETİMLER VE KENTLEŞME PANELİ KARTAL’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
TMMOB MİMARLAR ODASI YEREL YÖNETİMLER VE KENTLEŞME PANELİ KARTAL’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Anadolu 2. Büyükkent Bölge Temsilciliği tarafından düzenlenen “Yerel Yönetimler ve Kentleşme” adlı panele katıldı.

Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nin ev sahipliğini yaptığı panelde konuşmacı olarak ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Tarık Şengül, Yıldız Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asuman Türkün ile TMMOB Mimarlar Odası Genel Başkanı Mimar Eyüp Muhcu katıldı. Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Anadolu 2. Büyükkent Bölge Temsilciliği’nden Osman Güdü’nün moderatörlüğünde gerçekleşen panele, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve eşi Feray Öz’ün yanı sıra; Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi, Kartal Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Tozkoparan, mimar ve mühendisler ile Kartallı vatandaşlar katılım sağladı.

Yerel yönetimler alanında da ciddi değişimlerin gündemde olduğu ve 31 Mart seçimlerine sayılı ayların kaldığı bir dönemde, yerel yönetimler sorununa dikkat çekmek üzere düzenlenen ”Yerel Yönetimler ve Kentleşme” paneli, Kartal Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Panel,  Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Esin Köymen’in açılış konuşması ile başladı. Konuşmacı olarak ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Tarık Şengül, YTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asuman Türkün ve TMMOB Mimarlar Odası Genel Başkanı Mimar Eyüp Muhcu’nun katıldığı panel, yaklaşık 2 saat sürdü. Toplantının moderatörlüğünü yapan Osman Güdü, daha önce İmar Barışı ile ilgili yaptıkları panellere toplumun büyük ilgi gösterdiğini belirterek imar rantının toplumun kılcal damarlarına kadar işlediğini söyledi. Güdü’nün konuşmasının ardından konuşmacılar sırayla sunumlarını ve konuşmalarını gerçekleştirdi. Yerel yönetim alanında yaşanan değişim ve gelişmelerin; toplumsal yaşama, kent ve mimarlık mesleğine etkilerinin; sorun alanlarının, kriz koşullarının ve çözüm önerilerinin ele alındığı etkinliğin sonunda ise sahneye davet edilen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, 24. Dönem Milletvekili ve Akademisyen Prof. Dr. Haluk Eyidoğan ile araştırmacı Yaşar Yılmaz, panelistlere plaket takdim etti. Panelin bundan sonraki bölümünde ise soru – cevap kısmı yapıldı.

📆 07 Aralık 2018 Cuma 10:21   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR