MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Etkinlikler, Gençlik, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Torun Tombalak şenliği kuşakları buluşturdu
Torun Tombalak şenliği kuşakları buluşturdu

TORUN TOMBALAK ŞENLİĞİ KUŞAKLARI KARTAL’DA BULUŞTURDU

Kartal Belediyesi’nin düzenlediği ‘Torun Tombalak Şenliği’nde nineler ve dedeler torunlarıyla buluştu. Birbirlerinin oyunlarını oynamaya çalışan iki neslin oyun çabaları renkli görüntülere sahne oldu.

Kartal Belediyesi’nin, Türkiye Emekliler Derneği ve Turkcell işbirliğiyle düzenlediği “Torun Tombalak Şenliği” Kartal Meydanı’nda gerçekleşti. Şişme oyun parkları ve oyun atölyeleri gibi çocuklara yönelik eğlenceli birçok faaliyetin yer aldığı şenlikte dedeler, anneanneler ve babaanneler torunlarıyla birlikte keyifli zaman geçirdi. Etkinlikte, geçmişte ebeveynlerin çocukken oynadığı ancak torunlarının bilmediği oyunlar da “Unutulmaya Yüz Tutmuş Oyunlar” bölümüyle yeniden canlandırıldı. Torunlar, büyük ebeveynlerinin zamanındaki çocuk oyunlarını öğrenirken nineler ve dedeler de torunlarıyla birlikte yeniden çocukluklarına döndü.

Etkinlik kapsamında huzurevindeki yaşlıları ve çocuk esirgeme kurumundaki çocukları da bir araya getirdiklerini belirten Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, bugünkü oyunlar sayesinde yeni ve eski neslin kendi kültürleriyle tanıştıklarını söyledi.

Dedeler ve ninelerin torunlarıyla çember çevirdiği şenlik, renkli görüntülere sahne oldu. Çocuklar, seksek gibi eskide kalan birçok oyunu öğrenme fırsatı bulurken dedeler ve nineler de yeni neslin oyunlarına eşlik etmeye çalıştı.

goksel-kartal-konser

GÖKSEL ŞARKILARIYLA KARTAL’I COŞTURDU

Torun Tombalak Şenliği, gün boyu gerçekleştirilen etkinliklerin ardından akşam da sevilen sanatçı Göksel’in konseriyle devam etti. Bu arada konserin başında Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz adına Turkcell Pazarlama Direktörü Alper Ergenekon, Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün ve Türkiye Emekliler Derneği Kartal Şube Başkanı Arif Yıldız’a plaket takdim etti.

Plaket töreninin ardından Göksel, coşkulu alkışlar eşliğinde sahneye çıktı. Konserinde en güzel şarkılarını dedeler, nineler, torunlar ve tüm Kartallılar için söyleyen Göksel, sahne performansıyla göz doldurdu. Göksel’in şarkılarına konser boyunca eşlik eden Kartallılar, keyifli dakikalar geçirdiler.

Galeri
📆 10 Haziran 2014 Salı 10:22   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR