MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » TRABZONLULARI BULUŞTURAN SERGİ..
TRABZONLULARI BULUŞTURAN SERGİ..

Trabzon doğumlu Türk ressam Sali Turan’ın eserlerinden oluşan kapsamlı bir sergiye ev sahipliği yapıyor..  Cemal Süreya’nın ‘renk çılgını’ olarak tanımladığı usta sanatçı Sali, odaklandığı ‘’Antik Kentlerde” adındaki sergisiyle Astoria AVM’de  sanatseverlerle buluştu..

 

Trabzonlu sanatçının trabzonlu hemşerileri yine kendisini yalnız bırakmadı.. Sanata ve sanatçıya verdiği destekleri ile bilenen Yılmaz Ulusoy Holding yönetim kurulu başkanı Yılmaz Ulusoy eşi Serap Ulusoy ile katıldı.. Serap Ulusoy’un çok iyi bir tablo kolleksiyonunu sahip olduğu bilinir…

Bir diğer Trabzonlu işadamı ise Atalay Şahinoğlu’ydu..

Sali Turan Sali’nin ‘’Antik Kentleri ‘’ adını verdiği resin sergisinde bakın kendinden nasıl bahsediyor…

”Omuzumda çanta,içinde kalemlerin ve defterlerim arabamda boyalarim,seyyar masa ve sandalyelerimle dolaştım. Yollarda,mola anlarında ve ısırılan görselliklerde kurulan seyyar masalarda çalıştım.Bazen dağ başlarında,antik kentlerde bulutların içinde, bazen bir vadinin evirlen yollarından inen çıkan dağlara, bazen de yollarda sokaklarda oturulan yeniilen içilen masalardan bakılmıştır,gelip geçenler, oturup kalkanşara.

Antik kentlerin yıkıntılarından yeni kurgular oluşturdum, yaşanmışlıkların zamanlar arası ortak alanlarına. 20.000’i aşkın desen, binlerce binlerce guaj ve yağlı boya tohumladım ve büyüttüm SALİ toprağında.”

Astoria AVM’de açılan sergi 1 ay açık kalacak…

📆 10 Mayıs 2016 Salı 11:56   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR