MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Beykoz, Genel, İlçeler, Kültür-Sanat, Magazin, Manşet, Toplum » Türker İnanoğlu’nun Anılarıyla “En Güzel Köy: Kanlıca” Kitabı Çıktı
Türker İnanoğlu’nun Anılarıyla “En Güzel Köy: Kanlıca” Kitabı Çıktı

Boğaziçi’nin köklü semti, doğal ve tarihi güzellikleriyle yüz yıllar boyu ilgi odağı olan Kanlıca’nın yakın dönem sosyal-kültürel hayatını sinemanın yaşayan çınarı Türker İnanoğlu’nun gözünden anlatan “En Güzel Köy: Kanlıca” kitabı çıktı.

Türk Sineması’nın duayen yapımcısı, yönetmen ve iş adamı Türker İnanoğlu’nun renkli hatıralarından oluşan  “En Güzel Köy: Kanlıca” kitabı semtin yakın dönem sosyal, kültürel hayatı ile gündelik yaşantısından manzaralar sunuyor. 

Beykoz Belediyesi tarafından kültür yayınları arasından hazırlanan kitap, ilçeye değer katan kültür-sanat adamlarının hafızalarını ve tanıklıklarını kayıt altına almak, gelecek nesillere rehberlik etmek üzere “Beykoz Kitaplığı” Hatıra Serisi’nden yayınlandı.

Türker İnanoğlu, Safranbolu’dan 1936 yılında henüz 15 günlükken ailesiyle çıkıp geldiği ve 84 yıldan bu yana ikamet ettiği Kanlıca’ya sevgisini, çocukluk, gençlik yılları ve yetişkinlik dönemine dair hatıralarını samimi bir üslupla anlatıyor.

Beykoz’un Ünlüleri

Boğaziçi kültürünün yakın dönem tanıklarından olan İnanoğlukitabın ilk bölümünde yer alan “Beykoz” başlığında ilçenin simge yapılarını, “Beykozlu Ünlüler”, “Efsane Topçular” başlıklarında ise ilçe tarihinde iz bırakan şahsiyetleri tanıtıyor.  

Kanlıca Yalıları ve Dostlar

Çocukluğundan bu yana Beykoz’un önemli sakinleriyle dostluklar geliştiren, çeşitli alanlarda başarı kazanmış isimleriyle paylaşımlarda bulunan İnanoğlu kitabın ikinci bölümünde Kanlıca’da hayatı şekillendiren yalıların tarihçeleri, sahipleri, komşuluk ilişkilerini, semtte yaşanan ve ülkede yankı bulan olayları aktarıyor.

Kitap bu özelliğiyle Boğaziçi Tarihi ve yalıları üzerine çalışacak araştırmacılara da kaynaklık teşkil ediyor.

Galeri
📆 22 Aralık 2020 Salı 10:57   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR