MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu Kartallılarla buluştu
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu Kartallılarla buluştu

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, “Hukuk ve Demokrasi” konferansı ile Kartal’da

 

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Kartal Atatürkçü Düşünce Derneği ve Eğitim İş Sendikası tarafından düzenlenen “Hukuk ve Demokrasi Konferansı”nda Kartallılarla bir araya geldi. Konferansa Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal Atatürkçü Düşünce Derneği Kartal Şube Başkanı Gürsel Öğüt, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

 

Konferansta konuşan Feyzioğlu, “Bir kesim bu zamana kadar bir şekilde iktidar oldu. İktidardayken karşıtlarını, daha doğrusu kendinden olmayanları düşman ilan etti. Vatan haini ilan etti, karşıt gördü, tanımamaya geldi. Herkes bir şekilde muhalefet oldu, muhalefetteyken zulüm gördü. Yani mazlum oldu. Demek ki hepimiz, 77 milyon artık iktidarı da gördük, muhalefeti de gördük. O zaman bu sarkaç buradan savruldu, buraya gitti. Şimdi ortada hakta, adalette, eşitlikte durması lazım. İşte Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesi bu sarkacı aslında tam da ortada durduracak, bütün vatandaşlarımızı eşit vatandaşlık paydasında birleştirecek üniter devlet üzerine kurulu, laiklik üzerine kurulu, çoğulcu demokrasi üzerine kurulu, sosyal adalet, halkçılık üzerine kurulu bir felsefedir.” dedi.


kartal belediyesi-metin-feyzioglu-2

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Cumhuriyet’in önemine vurgu yaparak, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesi doğru bir felsefedir. Yanlış bir felsefe olsaydı çoktan yıkılıp gitmiştik. Cumhuriyetin kuruluş felsefesinin doğru olması ayrı doksan küsur yıllık uygulamada yapılan yanlışlar ayrıdır. Bu yanlışlardan ders almak ise bizim işimizdir. Hep birlikte bu yanlışlardan ders almak zorundayız. Bugün ki yanlıştan da, dün ki yanlıştan da ders almak zorundayız” diye konuştu.
“Hiçbir dönemin yanlışı yarın doğru yapılmasının engeli olamaz.” diyerek sözlerini sürdüren Feyzioğlu, “Tekrar Türkiye Cumhuriyeti hangi temeller üzerine kurulmuştur, bunu çok iyi anlamak zorundayız. Bunu anlarken gideceğimiz referans noktası sadece Mustafa Kemal Atatürk’tür. Onun fikirleridir. Onun hissiyatıdır ve onun çizdiği ışıklı yoldur.” dedi.

 

Konferansın ardından Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz tarafından Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’na plaket takdim edildi.

 

Galeri
📆 04 Mayıs 2015 Pazartesi 11:10   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR