MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Türkiye Diyanet Vakfı Adak Kurbanları Muhtaçları Sevindiriyor
Türkiye Diyanet Vakfı Adak Kurbanları Muhtaçları Sevindiriyor

Adak kurbanlar  muhtaçları sevindiriyor

 

 

Türkiye Diyanet Vakfı, yıl boyunca halkımızın emanet ettiği adak, akika ve şükür kurbanlarını keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliği içerisinde her yıl dini esaslara uygun, güven ve emanet şiarıyla hareket ederek Vekaletle Kurban Kesim Programı düzenleyen Vakfımız, yıl boyunca da adak, akika ve şükür kurban kesimi yapıyor.

 

Vakfımız genel merkez ve şubelerine hayırseverlerin müracaat edip bağışta bulunduğu adak kurbanların kesimi düzenli bir şekilde yapılarak, yoksul ve yardıma muhtaçlar ile Türkiye’ye sığınan Suriyeli kardeşlerimize dağıtılıyor.

 

Bu yılın ilk 4 ayında vakfımıza 677 adak kurbanı emanet edilirken, bu kurbanların kesimi, Türkiye genelinde farklı yerlerde ve Suriyeli mülteci kardeşlerimizin yaşadığı bölgelerde yapıldı. Söz konusu aylarda kesimi yapılan adak kurbanları, aralarında ülkemizin farklı yerlerinde yaşayan Suriyeli ailelerin de bulunduğu 20 binden fazla kişiye ulaştırıldı.

 

Adak, akika ve şükür kurbanlarınız, bizzat Vakıf görevlilerimiz nezaretinde kesilmekte ve etleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır.

 

Yıl boyunca her türlü kurbanınızı Vakfımız aracılığıyla güvenle kestirebilir, adak bağışı yaparak binlerce kişinin yüzünün gülmesine katkıda bulunabilirsiniz.

 

 

Adak Kurbanı

 

Adak kurbanı, kişinin farz veya vacip cinsinden bir ibadeti yapacağına dair Allahu Teâla’ya söz vererek o ibadeti kendisine borç kılmasıdır.

 

Adak kurbanı, ferdin, arzu ettiğine kavuşmak, korktuğundan sakınmak hususunda Allah’ın yardım ve desteğini sağlamak amacıyla, kendiliğinden kurban kesme mükellefiyeti altına girmesi olarak yorumlanabilir.

 

Kurban adayan kişinin kurban kesmesi vaciptir. Eğer kişi bu adağı, bir şartın gerçekleşmesine bağlamışsa bu şart gerçekleşince kesmesi gerekir.

 

Adak kurbanının etinden adak sahibi, eşi, ana, baba, dede ve nineleri ile kendi neslinden gelen çocukları ve torunları yiyemeyeceği gibi, bunların dışında kalıp zengin olanlar da yiyemez.

 

 

Akika Kurbanı

 

Çocuğun doğumunun ilk günlerinde Allah’a bir şükran nişanesi olarak kesilen kurbandır. Hz. Peygamber torunları Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin için birer koçu akika kurbanı olarak kesmiş ve ümmetine de yeni doğan kız ve erkek çocukları için akika kurbanı kesmelerini tavsiye etmiştir.

 

Akika kurbanı çocuğun doğduğu günden bulûğ çağına kadar kesilebilirse de doğumunun yedinci günü kesilmesi müstehaptır.

 

 

Şükür Kurbanı

 

Bir kimse arzu ettiği bir amaca ulaşması veya bir nimete nail olması sebebiyle şükür kurbanı kesebilir. Ancak böyle bir nimeti elde eden kişinin, adakta bulunmadığı sürece, kurban kesmesi zorunlu değildir.

 

Ayrıca Hanefi mezhebine göre temettu veya kıran haccı yapan kişilerin, aynı mevsimde hac ve umreyi beraberce yaptıkları için Harem bölgesinde kestikleri kurban da bir tür şükür kurbanıdır. Şükür kurbanı etinden kurbanı kestiren ve yakınlarının yiyebilir.

 

📆 22 Mayıs 2015 Cuma 17:35   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR