MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Büyükşehir, Genel, Manşet, Toplum » TÜRKİYE ORTAK ÖDEME PLATFORMU (TOÖP) HAYIRLI OLSUN
TÜRKİYE ORTAK ÖDEME PLATFORMU (TOÖP) HAYIRLI OLSUN

Paranın dijitalleşmesi sürecinde milli ve yerli çözümler üretmek için Başbakanlık ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı himayesinde Türkiye’nin bankacılık, telekomünikasyon, ulaşım ve finans alanında hizmet veren şirketleri güçlerini birleştirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni platformda BELBİM A.Ş “Elektronik Ödeme Sistemi” konusundaki tecrübe ve birikimiyle temsil ediyor.

İstanbulların hayatını kolaylaştırmak için tüm birimleriyle 7/24 kuralıyla çalışan İstanbul Büyükşehir Belediyesi çok önemli bir hizmete daha atım atıyor. İBB iştiraki BELBİM A.Ş’nin İstanbul’daki toplu taşıma sistemlerinde kullanılan “İstanbul Kart”ın daha geniş imkanlar sunan bir benzeri yepyeni özellikleriyle hem İstanbulluların hem de tüm Türkiye’nin hizmetine sunuluyor.

İBB iştiraklerinden olan BELBİM A.Ş, Denizbank, PTT A.Ş., Turkcell, Türk Telekom ve Vakıf Katılım’ın işbirliği sayesinde vatandaşların para transferi, alışveriş, ulaşım gibi günlük hayatlarındaki ödeme ihtiyaçları tek bir platformdan kolaylıkla karşılanması hedefleniyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının ev sahipliğinde, Başbakanlığın himayelerinde Ankara’da düzenlenen ‘Türkiye Ortak Ödeme Platformu’ (TOÖP) tanıtım toplantısına Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ile platformu oluşturan şirketlerin üst düzey yetkilileri katıldı.

-24 Yıl Önce Başlattık-
Törende konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde kendisinin de İDO Müdürü olarak görev yaptığını hatırlatarak, “Biz aslında bu işi tam 24 yıl önce yapmaya başlamışız. İBB iştiraki olan BELBİM’e o dönem AKBİL’i yaptırdık. Bundan tam 24 yıl önce” diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, 6 güzide kuruluşun bir araya gelerek vatandaşın işini kolaylaştırmak için bir teknolojik araç geliştirdiklerini, bu platformda, 177 yıllık şanlı bir geçmişi olan PTT, 160-170 yıllık geçmişi olan Türk Telekom ile Turkcell, Denizbank, Vakıf Katılım Bankası ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin BELBİM şirketinin olduğunu belirtti.

Bu şirketlerin güçlerini birleştirerek böyle bir hizmeti millete vermek için bir araya geldiklerini anlatan Yıldırım, geçen yıl ekonomik kriz söylentileri ortaya çıktığında kamu ve özel bankaların bir araya gelip küçük orta işletmelere nefes aldıracak imkanları sağladıklarını anımsattı.

Hazırlanan platformun para transferi ve ödeme imkanlarını daha da kolaylaştırdığını, entegrasyon projesi olduğunu söyleyen Yıldırım, “Türkiye’nin neresinde olursanız olun. Belediye otobüsüne bineceksiniz üzerinizde bilet olmaz, onların ulaşım kartı olmayabilir. Cebinizdeki Türkiye Kart ile ödemenizi yapacaksınız. Cüzdanda, o kart bu kart derken 10 tane kart taşımak zorunda kalmayacaksınız. Tek kart ile her yere her ödeme şeklinde bu iş özetlenebilir. Böylece zaman israfına yol açan kayıplar önlenecek, bir de tabii ekonomide kayıt sistemi daha da güçlenecek” diye konuştu.

📆 25 Ocak 2018 Perşembe 18:07   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR