MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » Türkiye’nin İlk Afet Eğitim Parkı Kadıköy’de Açıldı
Türkiye’nin İlk Afet Eğitim Parkı Kadıköy’de Açıldı

Doğal afetler konusunda halkı bilinçlendirmek, afet esnasında yapılması gerekenleri ve afet sonrasında alınabilecek önlemleri uygulamalı bir şekilde anlatabilmek amacıyla düzenlenen “Kadıköy Belediyesi Afet Eğitim ve Bilinçlendirme Parkı” törenle açıldı. “Dünya Afet Riskleri’nin Azaltılması Günü”nün de içinde bulunduğu haftada açılışı yapılan ve afet sonrası toplanma alanı olarak da kullanılacak parkta, deprem simülasyonunun yer aldığı deprem deneyim odasından, 5 boyutlu sinemaya, yangın simülasyonundan oyun alanlarına afet bilincine yönelik birçok aktivite bulmak mümkün.

 

Kozyatağı Mahallesi Saniye Ermutlu Sokak’ta bulunan parkın açılışına Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun yanı sıra CHP İstanbul eski milletvekili Prof. Dr. Haluk Eyidoğan ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı. Açılışta ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi, CHP Genel Bakan Yardımcıları Seyit Torun ve Tuncay Özkan, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz ve İstanbul Valisi Vasip Şahin’in tebrik mesajları okundu.

 

“HALKIN İHTİYAÇLARI ÖNCELİKLİ OLMALI”

Törende konuşan Aykurt Nuhoğlu, “1999 yılında yaşanan depremde toplanma alanı olarak kullandığımız bir alanda şimdi yüksek binalar yer alıyor. Özellikle hızlı bir inşaatlaşmanın olduğu bir durumla karşı karşıyayız. Bu nedenle de parklar, kamusal alanlar, toplanma alanları yok olmak üzere. Biz kamusal alanların satılmasına karşıyız. Bu alanların gelir olarak düşünülmemesi gerektiğini defalarca söylememize rağmen milyarlarca dolarlık kamu arazileri hem İstanbul’dan hem de Türkiye’nin her tarafında satıldı. Bu afet eğitim parkımız ile çocuklarımıza, Kadıköylülere tüm parkı ziyaret edenlere afetler hakkında eğitim vererek geleceğe kendimizi hazırlamak zorundayız. Ayrıca mahallelerdeki gönüllü yapılanmaları da önemsiyoruz. Bu anlamda biz yerel yönetimler olarak toplumun örgütlenmesine destek vermeliyiz. Ancak bu örgütlenmelerle olası afetler karşısında kendimizi koruyabiliriz. Siyaset, halkın sorunlarına çözüm üretmeli ve halkın ihtiyaçlarına yönelik gündem yaratmalı” dedi.

📆 17 Ekim 2018 Çarşamba 09:06   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR