MENÜ ☰
ARTDUŞ
Mart 2025
P S Ç P C C P
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Manşet, Toplum, Tuzla » Tuzla Belediyesi Bilgi Evleri, ‘7 Hikaye’yi 7 Türkü İle Anlattı
Tuzla Belediyesi Bilgi Evleri, ‘7 Hikaye’yi 7 Türkü İle Anlattı

Tuzla Belediyesi Bilgi Evleri, 7 bölgemizin en bilinen türkülerinin hikayesini anlatıp seslendirerek tarihi ve kültürel birikimimizi sahne sanatları ile Tu.zlalılar ile buluşturdu

 
Tuzla Belediyesi Bilgi Evleri tarafından hazırlanan program, İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Eserleri dillerde pelesenk olmuş sanatçıları ve eserlerin tanıtan sinevizyonun ardından Bedir Türküsü, Sunam Türküsü, Ürgüp Türküsü, Hüseynik Türküsü, İki Keklik Türküsü, Kova Kova İndirdiler Yazıya Türküsü ve Babuba Türküsü’nün önce hikâyeleri anlatıldı, türküsü eşliğinde hikayesi canlandırıldı. 8-14 yaş aralığındaki çocukların gösterisi, aileleri tarafından gururla ve hayran bakışlarla izlendi.

 
Tuzla Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güven Ada, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eğitime verdiği desteğin çocuklar ve gençlerin sosyal, kültürel ve sportif başarıları ile taçlandırıldığını belirtti.

📆 27 Mayıs 2016 Cuma 10:05   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

YAZARLAR

ANKET

Yeni tasarımı beğendiniz mi?

Sonuçlar

Yükleniyor ... Yükleniyor ...

PİYASALAR