MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » Tuzla Belediyesi’nden 19. Geleneksel Yetimler Haftası İftarı
Tuzla Belediyesi’nden 19. Geleneksel Yetimler Haftası İftarı

Her yıl Ramazan ayının son haftasını Yetimler Haftası ilan eden Tuzla Belediyesi, 19. geleneksel iftar yemeğini Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde düzenledi.
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Yetimler Komisyonu’nun organize ettiği iftar yemeğine Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Selim Temurci ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Sorumlusu Tuğba Muslu, Sanatçı Pınar Dilşeker ve Züleyha Ortak, Yazar Sevda Türküsev, Radyo / yapımcıları, Kadın Kent Gönüllüleri ile Tuzla’da yaşayan yetimler ve yakınları katıldı.

 

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, iftar öncesi tüm masaları tek tek gezdi, misafirleriyle yakından ilgilendi. İftara katılan çocuklar animatörler, illüzyonist gösterisi eşliğinde eğlendi.

 

 

Başkan Yazıcı, Bakan Güllüce’ye Teşekkür Etti
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Yetimler Haftası’nı 19 yıl önce ilk kez düzenleyen Tuzla’nın kurucu Belediye Başkanı, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’ye teşekkür etti. Başkan Yazıcı, “Yetimler Haftası, ilçemizin ilk belediye başkanı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın İdris Güllüce bey döneminde başladı. Ben, O’na da burada sevgi, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum. Böyle bir haftayı o başlattı, bizlere de bunu sürdürmek nasip oldu. Kendisine de teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

 

Hepimiz Kardeşiz, Biriz, Beraberiz, Aileyiz
Birlik ve beraberlik mesajı veren Başkan Yazıcı, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Ramazan paylaşmaktır. Ramazan-ı Şerif’te her mahallede paylaştığımız gibi, 19 yıldır her Ramazan’ın son haftasında süren ve bize özgü olan Yetimler Haftası iftarındayız. Biz Yetimler Haftası’nı sadece Ramazan’ın son haftasında kutlamıyoruz. 2500 Kadın Kent Gönüllüsü ile hizmet veren Gönül Elleri Çarşısı’nın Yetimler Komisyonu zaten 365 gün bütün kardeşlerimizle beraber oluyor.

 

365 gün birlikteliğimizde elimizden geldiğince aynı ailenin bireyleri olarak yaşama hissiyatıyla, yerel yönetimlerde bize verilen görevi emanet olarak görüp bütün hizmetlerimizi ona göre organize ediyoruz ve çalışıyoruz. Anadolu’da çok güzel bir deyim vardır, “Allah yılanı öldürüp çocuklarını yetim bırakmasın” derler. Hazreti Peygamberimizin de yetim olduğunu düşündüğümüzde biz hepimiz kardeşiz, biriz, beraberiz, aileyiz.”

 

 

İnşallah Onlar da Ramazan’ı Bizim Gibi Yaşayacak
İslam coğrafyasındaki olaylara dikkat çeken Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İslam ülkelerine yardım diledi. Başkan Yazıcı, “Ramazan vesilesiyle ülke ve milletimizin birlik ve beraberliğine Rabbim inşallah daha sağlam temeller atmamıza yardımcı olsun. Ramazan-ı Şerif’in de buna vesile olmasını nasip etsin.

 

Burada olduğu gibi rahat iftarını yapamayan, sahurunu yapamayan, Ramazan’ı yaşayamayan bütün İslam coğrafyasındaki ve bütün insanlık alemindeki ezilen, itilen ve başına bomba yağdırılan kardeşlerimize Allah’tan yardım diliyorum. İnşallah onların da Ramazan’ı bizim gibi yaşadığı günleri hep beraber görürüz.” şeklinde konuştu.

📆 24 Temmuz 2014 Perşembe 13:07   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR