Tuzla Bilim Şenliği’nde 4-15 yaş grubu öğrencilere bilimi sevdirmek amacıyla okulların bilimsel projeleri akademisyenlerin değerlendirmesine sunulacak. Şenlikte ayrıca farklı yaş gruplarına yönelik bilimsel etkinlikler, sergiler, yarışmalar ve söyleşiler yer alacak.
Çocuklar ve gençler Tuzla Bilim Şenliği’nde Bilgisayar Kodlama, 3D Tasarım, Robotik ve Eğlenceli Elektronik, Uçak ve Roket Fiziği, Gökbilim ve Astronomi, Doğada Canlılar ve Maddeler, Arduino ile Fen Etkinlikleri ve Doğa Bilim atölyelerinde potansiyellerini keşfedecek, bilimsel konuların içeriğini öğrenip yeni teknolojik gelişmeler hakkında bilgi sahibi olacak. Şenliğe katılanlar Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı’nda Tuzla Belediyesi Bilim Merkezi, Planetaryum-Gözlemevi, Nuh’un Gemisi HoloZoo ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın “Teknolojinin Serüveni Sergisi’nde bilimsel gelişmeler ve yeniliklere şahitlik etme fırsatı bulacak. Tuzla Belediyesi Karting ve Formula 1 aracı, Gebze Teknik Üniversitesi drone, maket uçak, 3D printer ve farklı bilimsel projeler, Okan Üniversitesi otonom (Sürücüsüz) araç ve robotlar, İstanbul Üniversitesi Elektrikli Araç “Milat 1453”, İstanbul Aydın Üniversitesi Elektrikli Araç “Elektro Aydın’’ ve “Elektro Aydın Nova”, İBB Gençlik Meclisi’nden “Bilim Otobüsü” ile şenlikte yer alacak.
Teknoloji üreten bir nesil yetişmesine imkan sağlıyoruz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, şenliği çocuklar ve gençlerde farkındalık oluşturulması amacıyla düzenlediklerini söyledi. Başkan Yazıcı, “Yerel yönetim ve üniversite işbirliği düzenlediğimiz ‘Tuzla Bilim Şenliği’nin içeriğiyle çocuklarımız ve gençlerimizde farkındalık oluşturmasını amaçlıyoruz. Gelişen teknolojinin hayatımızı, alışkanlıklarımızı, standartlarımızı değiştirdiği ve hatta hükmettiği günümüzde, teknolojinin kullanıcısı olmakla sınırlı kalmak istemiyoruz. Ülkemizin yetişmiş genç, nitelikli beyin gücünün teknolojinin güncellemesini takip eden, mobil marketlerden uygulama indiren değil ürettiği, planladığı, patentine sahip olduğu teknolojiyi dünyaya sunan bir nesil olmasına özendirmek, teşvik etmek için bu ve benzeri etkinlikleri öne çıkarıyoruz. Tuzla Bilim Şenliği’nde çocuklarımız ve gençlerimizin ilgisini çekecek, merak uyandıracak, üretkenliklerini ve yeteneklerini geliştirecek bir dizi etkinlik gerçekleştireceğiz” dedi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, gelecek neslin dünyada söz sahibi yapacak teknolojiyi üretmesini hayal ettiğini söyledi. Organizasyonun içeriği ve oluşturacağı farkındalık ile yön gösterici bir özelliğe sahip olduğunu belirten Başkan Yazıcı, “Teknolojiye ayak uydurmanın parçalarından biri onun hızına uyum olduğu kadar, temelinde gençlerin iyi yetiştirilmesi, yeteneğin keşfedilmesi, üretim imkanının sağlanması ve sürdürülmesi yer almalıdır. Akıllı telefonlar ve uygulamalarının günlük güncellendiği bir zamanda insanın mevcut bilgiyle yerinde sayması düşünülemez. Çocuklarımızın ve gençlerimizin tüketici konumundan uzaklaşması, ülke ve milletini kalkındıran, dünyada söz sahibi yapan teknolojiyi üreten konuma ulaşmasının bir yolu da onlara bu hissi yaşatacak organizasyonları sağlamaktan geçiyor. Ülke ve millet olarak gerçekleştirme gücüne sahip olduğumuz, hayalini kurduğumuz yarınlara çocuklarımız ve gençlerimizin aldıkları eğitim kadar sahip olacağız. Bugün unutulmaya yüz tutan bir çok bilimsel buluşun sahibi olan atalarımızın asırlar öncesinden bize bıraktığı o mirası devralacak olan genç nesillere Tuzla Bilim Şenliği ile eğlenceli ve bir o kadar da yön gösterici bir program sunuyoruz” şeklinde konuştu.
Tuzla Bilim Şenliği’nin açılışı 12 Ekim 2017 Çarşamba günü saat 10.00’da Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı’nda gerçekleştirilecek.
Bir yanıt yazın