MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Manşet, Toplum, Tuzla » Tuzla’da 210 Aile, Akademik Eğitim Aldı
Tuzla’da 210 Aile, Akademik Eğitim Aldı

Tuzla Belediyesi ve Üsküdar Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen Aile Akademisi, final programı ile sona erdi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, akademinin önemini ‘Aileyi korursak mükemmel bir geleceği yakalarız’ şeklinde açıkladı.

 
İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, Kadın ve Demokrasi Derneği Başkanı Şengül Yiğit, Tuzla Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güven Ada, Aile Akademisi kursiyerleri ve aileleri katıldı.

 

 

Bir Toplumum Dönüşümü Kadınla Oluyor
Kadın ve Demokrasi Derneği Başkanı Şengül Yiğit, final programında ilk konuşmayı yaptı. Aile hayatında kadının önemine dikkat çeken Yiğit, “Kadın üzerinden bir toplumun değişim dönüşümü hasıl oluyor. Çünkü nüfus olarak da biz dünya nüfusunun yarısını oluşturuyoruz ama dünyanın tümünü biz yetiştiriyoruz. Dolayısıyla mesleğimiz, konumumuz, okuduğumuz okulların çok bir önemi yok.” dedi.
Yiğit, aileye verdiği önemden dolayı Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı’ya teşekkür etti.

Aileyi Korursak Mükemmel Bir Geleceği Yakalarız
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, organizasyon için ‘Örnek ve güzel bir çalışmanın finalindeyiz’ ifadesini kullandı. Ailenin yerini dolduracak bir karşılık bulunmadığının altını çizen Başkan Yazıcı, “Aile önemli bir olgu ve aileyi geliştirmemiz lazım. Ailedeki huzurun, ailedeki mutluluğun, ailedeki sorunların kalkmış olması ile başka hiçbir şeye gerek kalmayacağına inanıyoruz. Üstat Cemil Meriç’in de dediği gibi ailenin yerine başka bir şey koyamazsınız. Bir çok konunun yerine başka bir konuyu koyabilirsiniz ama aileyi kaldırıp da yerine toplumda başka bir şey koyamazsınız. Geleceğe de bakamazsınız. Çok güçlü bir devlet olabilirsiniz ama ailenizde çözülme başladığı gün bütün gücünüzü kaybetmeye, artık gerilemeye, duraklama bile olmadan dağılmaya yönelen bir toplum olmuş olursunuz. O nedenle aileyi ele almak gerekir. Sosyal sorumluluk olarak biz de belediye olarak gelecekte, 15 yıl sonra ‘15 yıl önce niçin adım atılmadı?’ sorusuna cevap için şimdiden çalışıyoruz. Bize emanet edilen her şeyi geleceğe taşıma taşıyan çalışmaları sürdürüyoruz. Aileyi korursak mükemmel bir geleceği ister istemez yakalarız. Mutlu olan bir çocuk başarılı olur. Dünyanın en zengin çocuğu da olsa ailede mutluluğu ve şefkati yakalayamıyorsa başarılı olması mümkün değil. Biz inşallah bunu başaracağımıza inanıyorum” dedi.
Bir toplantıda aile için ‘Korunması gereken son Çanakkale’ tanımının kullanıldığını ve bu düşüncenin ailenin savunulması açısından önem taşıdığını vurgulayan Başkan Yazıcı, projeye akademik destek sağlayan Üsküdar Üniversitesi’ne teşekkür etti.

Tuzla’da Türkiye’ye Örnek Bir Proje Başarıyla Uygulandı
Akademinin ilk dersini veren Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, insanlığım geleceğinin aileye bağlı olduğunu söyledi. Proje ortağı olan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür eden Prof. Dr. Tarhan, “İnsanlığın geleceği aileye bağlıdır. Aileye yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Bir yıllık varlık istiyorsanız buğday ekin, 10 yıllık varlık istiyorsanız ağaç dikin ama 100 yıllık varlık istiyorsanız insan yetiştirin. Aile yetiştirmek de insan yetiştirmenin en önemli adımıdır. İnsanın ilkokulu ailesidir. Başöğretmen annedir. İnsan mutlu olmadıktan sonra sadece ekonomik başarı ile toplumu ayakta tutamazsınız. Tuzla Belediyesi’nin aileye sahip çıkması, bu projeleri ciddiyetle yapması, aileye yönelik hizmetlerini Aile Akademisi tarzında bilimsel bir çerçeve içerisinde yapması ile Tuzla’da Türkiye’ye örnek bir proje başarıyla uygulandı.” Şeklinde konuştu.
Eğitimlerde her kuru düzenli bir şekilde takip eden katılımcılara protokol tarafından Katılım Belgesi verildi.

Tuzla Belediyesi Aile Akademisi
Tuzla Belediyesi ve Üsküdar Üniversitesi işbirliğiyle aile içi huzur ve refahın gelişmesini sağlamak, yaşadığı çevreye duyarlı, yapıcı ve verimli bireylerin yetişmesine katkıda bulunulması amaçları doğrultusunda anne-babalar ve 18 yaşını doldurmuş ebeveyn adaylarına yönelik Aile Akademisi’nde 3 kur eğitim düzenlendi. Tuzla Belediyesi’nin aileye yönelik hizmetlerine akademik kimlik kazandıran Aile Akademisi’nin eğitimleri Şifa, Postane, Aydınlı ve Orhanlı Mahallesi’nde düzenlendi. Akademinin ilk kurunda ‘Aile İçi İletişim’, 2. kurunda ‘Çocuk Gelişimi Eğitimi’, 3. kurunda ‘Duygusal Zeka Uygulamaları’ konuları alt başlıklarıyla paylaşıldı.

📆 07 Haziran 2016 Salı 12:40   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR