MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Manşet, Toplum, Tuzla » Tuzla’da Atatürk Haftasına Özel Fotoğraf Sergisi
Tuzla’da Atatürk Haftasına Özel Fotoğraf Sergisi

Tuzla Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Gençlik Gemisi’nde 10 Kasım ile 16 Kasım tarihleri arasında anılan Atatürk Haftası ile ilgili ‘Benim Gözümden Atatürk’ sergisi düzenlendi.

Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi öğrencileri ve Bilgi Evi öğrencileri, 10 Kasım ile 16 Kasım tarihleri arasında anılan Atatürk Haftası ile ilgili ‘Benim Gözümden Atatürk’ sergisi düzenlendi. Mehmet Akif Ersoy Gençlik Gemisi’nde düzenlenen sergide yaşları 10 ile 18 arasında değişen öğrencilerin kendi elleriyle hazırladığı 25 resim yer aldı.

Kuru boya, sulu boya ve akrilik tekniklerinin kullanıldığı serginin hazırlığı 1 hafta sürdü. Mehmet Akif Ersoy Gençlik Gemisi’nde eğitim alan öğrencilerin hazırladığı sergi 2 gün sürerken, öğrenciler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 82’inci yılı nedeniyle düzenlenen anma törenlerinin yanı sıra bir de sergi çalışmamız oldu.

Tuzla Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Gençlik Gemimizde eğitim gören ve yaşları 10 ile 18 arasında değişen öğrenci kardeşlerimiz, çok güzel çalışmalar yapmışlar. Çocuklar kendi hayal dünyalarında yarattıkları Atatürk’ü resimlere dönüştürdüler. Bu anlamlı günde ve haftada böylesi bir etkinliğe vesile olanlara teşekkür ediyorum” dedi.

“SERGİYİ BİR HAFTADA TAMAMLADIK”

Sergide resmi bulunan 16 yaşındaki Ayşe Genç,” Tuzla Gençlik Gemisi’nde iki yıldır eğitim görüyorum. Bugün de Tuzla Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Gençlik Gemisi Resim Kulübü öğrencileri olarak aldığımız eğitimler ile Atatürk’ü andık. Atatürk’ün çeşitli resimlerini yaptık. Atatürk’ü kendi gözlerimizden nasıl gördüğümüzü anlatmak istedik. Sözlerimi Atatürk’ün bir sözü ile bitirmek istiyorum. ’Yüksek uygarlığın merdivenleri sanattır’. Bu sergiyi bir haftada tamamladık” dedi.

“GENÇLİK GEMİSİNE GELEREK ÇOK FAZLA TEKNİK ÖĞRENDİM”

Tuzla Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Gençlik Gemisi’nde yapılan eğitimlere katılarak çok fazla teknik öğrendiğini belirten Fatma Doğan,” Yaklaşık bir buçuk yıldır Gençlik Gemisi’ne gelerek eğitim alıyorum. Burada Atatürk’ü anmak için bir sergi yaptık. Ben akrilik tekniği uygulayarak, Atatürk’ü resim etmeye çalıştım.

Bu resim yapmam yaklaşık 1 gün sürdü. Eğitime başladığım zaman çok hamdım. Buraya gelerek çok fazla teknik öğrendim. Çok geliştirdim kendimi” dedi.  Gülsüm Akyüz ise,” Yaklaşık 1 yıldır burada eğitim görüyorum. Bu hafta biliyorsunuz Atatürk Haftası. Biz de ‘Senin Gözünden Atatürk’ isimli bir sergiden bahsettiler.

Biz de hazırlandık. Atatürk denildiği zaman benim gözümde,  mavi gözleri canlanıyor. Ben de bu şekilde mavi gözlerini ve sarı kaşlarını çizmeye karar verdim” dedi.

Galeri
📆 14 Kasım 2020 Cumartesi 15:54   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR