MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Tuzla’nın Özel Çocukları, Naylon Poşet Yerine Kese Kagıdı Üretiyor
Tuzla’nın Özel Çocukları, Naylon Poşet Yerine Kese Kagıdı Üretiyor

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı tarafından takibi yapılan özel çocuklar hem evlerinde hem de Gönül Elleri Çarşısı içerisinde bulunana iyilik atölyesinde kese kağıdı üreterek poşet kullanımının önüne geçiyorlar.

Üretilen kese kâğıtları, Tuzlalı esnaflara satılırken, elde edilen gelir özel çocukların aile bütçelerine katkı olarak veriliyor. Gönül Elleri Çarşısı içerisinde bulunan atölyede üretim yapan özel çocuklara Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Başkan Yazıcı ile özel çocukların sohbetleri keyifli anlara sahne oldu.

Türkiye’nin dört bir yanında veren el ile alan eli buluşturan Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı tarafından takipleri yapılan Tuzla’nın özel çocukları, hem geri dönüşüme katkı hem de poşet kullanımının azaltılması için kese kâğıdı üretiyorlar. Koronavirüs salgını nedeniyle evlerinde üretim yapan özel çocuklar, yeni normalleşme adımları kapsamında artık Gönül Elleri Çarşısı içerisinde bulunan iyilik atölyesinde akranlarıyla birlikte üretim yapıyorlar. Özel çocuklar tarafından şu ana kadar üretilen yaklaşık 200 bin adet kese kâğıdı, Tuzlalı esnaflar tarafından satın alındı. Kese kâğıdından elde edilen gelir ise yine özel çocukların ihtiyaçları için kullanılıyor.

Tuzla Belediyesinin öncülüğünde gerçekleştirilen proje ile özel çocukların el becerilerinin geliştirilmesi, kişisel gelişimlerinin arttırılması ve kendi akranlarıyla sosyalleşmeleri hedefleniyor. Gönül Elleri Çarşısı iyilik atölyesinde kese kâğıdı üretimi yapan çocukları ziyaret eden Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, çocukların her biriyle ayrı ayrı ilgilenerek sohbet edip, gayretli çalışmalarından dolayı kendilerine en kısa zamanda cağ kebabı ikramında bulunma sözü verdi.

“ÇOK ÖNEMLİ BİR GERİ DÖNÜŞÜM VE EKOLOJİK DESTEK SAĞLIYORLAR”

Tuzla’da Gönül Elleri Çarşısı aracılığı ile tüm gönüllere dokunduklarını ifade eden Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Gönül Elleri Çarşımızın içerisinde bulunan 14 komisyondan birisi olan Özel Çocuklar Komisyonu tarafından takip edilen özel çocuklarımız ile beraberiz. Yaklaşık 150’ye yakın çocuğumuzun olduğu bu komisyonda yıl boyunca müzik, dans ve tiyatroya varıncaya kadar birçok etkinlikler yapıyoruz.  Poşet yasağından sonra kese kâğıdı yaparak ülke ekonomisine, karbondioksit emisyonuna ve kendi ekonomilerine katkı sağlıyorlar. Onlarla çok güzel zaman geçiriyoruz. Onlarla güzel işler yapıyoruz. Ama bu çalışma ile beraber bir tona yakın büyük bir kese kâğıdı işleyerek 200 binden fazla kese kâğıdı üreterek, ülke ekonomisine katkı açısından çok önemli bir geri dönüşüm ve ekolojik destek sağlıyorlar. 200 binden fazla üretilen kese kâğıdını esnafımız tarafından satın alınıyor. Dolayısıyla esnafımızın gelip aldığı kese kâğıdı ile beraber elde edilen gelirler, kendi ihtiyaçları için kullanılıyor. Ciddi bir katkı sağlıyorlar” dedi

“BERABER MUTLU BİR ŞEKİLDE KESE KÂĞIDI ÜRETİYORUZ”

Gönül Elleri Çarşısı tarafından takibi yapılan Anıl’ın annesi,” Anıl, 27 yaşında. Anıl 3 yaşındayken otizmli olduğunu fark ettik. Eğitimler başladı. Sonra Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı ile tanıştık. Gönül Elleri’ Çarşısı’nın bizlere çok katkısı oldu. Ben Anıl’ı tek başına bir yere göndermiyordum. Gönül Elleri Çarşısı’nın servisi ilk kez almaya başladığı zaman ben Anıl’ı tek başına göndermeye başladım. Kese kâğıdı projesi ilk başladığı andan itibaren Anıl, kese kâğıdı yapıyor. Severek yapıyor. Beraber mutlu bir şekilde yapıyoruz. Anıl da bundan çok memnun. Günde 100 tane 150 tane yapar” dedi.

“KESE KAĞITLARINI MÜŞTERİLERİMİZİN HİZMETİNE BIRAKIYORUZ”

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’ndan kese kâğıdı satın alarak manavında kullanan Fuat Velioğlu,” Özel çocuklarımızın yaptığı kese kağıtlarını müşterilerimizin hizmetine ve tercihine bırakıyoruz. Kendilerine de buradan bir destek vermek istiyoruz. Belediyemiz bu konuda da sağ olsun, özel çocuklarımıza verdikleri destek sayesinde biz de onlara ufak bir şekilde olsa da desteklemeye çalışıyoruz” dedi.

Galeri
📆 05 Temmuz 2021 Pazartesi 22:55   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR