MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » Uğurluel, Tuzla’da “Arzın Kapısı Kudüs: Mescid-i Aksa” Söyleşisine Katıldı
Uğurluel, Tuzla’da “Arzın Kapısı Kudüs: Mescid-i Aksa” Söyleşisine Katıldı

Tarihçi yazar Talha Uğurluel, Tuzla Belediyesi’nin düzenlediği söyleşide Kudüs’ü anlattı. Uğurluel, “İslam’ın ilk kıblesi Kudüs’te Mescid-i Aksa’dır.

 

Peygamberimiz burada hicrete çıkmadan önce namaz kıldırmıştır. Buranın kıymetini bilelim ve ziyaret etmeye çalışalım. Umreye çok sık gidiliyor ancak buraları boş, bizleri bekliyor” dedi.
Tuzla Belediyesi, tarihçi yazar Talha Uğurluel’in katılımıyla “Arzın Kapısı Kudüs: Mescid-i Aksa” konulu söyleşi düzenledi. Tuzla Belediyesi Şifa Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşiye Tuzlalılar yoğun ilgi gösterdi. Talha Uğurluel, söyleşisine Kudüs hakkında genel bilgi vererek başladı. Kudüs’ün tarih ve dindeki öneminin altını çizen Uğurluel, Kudüs’ün İslam toplumu tarafından yeterince bilinmediğini vurguladı. Uğurluel, “Kudüs’ü bilmeden Kudüs’e sahip çıkılamaz” dedi.

Kudüs Bizim İçin Özeldir, Kıymetlidir
Talha Uğurluel, “Kudus’ü unuttuk. Birileri bize Kudüs’ü unutturdu. Peygamber efendimiz Miraç’a nereden yükseldi? Hz. İsa gökyüzüne nereden yükseldi? Hepsi buradan yükseldi. Demek ki buranın Mekke’ye göre bir hususiyeti var. Tarih boyunca İslam ulemaları Kudüs’e çok önem vermişlerdir. Onların tabiri ile Allah’a yakın olabilmek için hayatlarının bir bölümünü hep Kudüs’te geçirmeye çalışmışlardır. Kudüs, bizim için çok kıymetli bir yerdir, çok özeldir. İslam’ın ilk kıblesi Mescit-i Aksa’dır. Buranın kıymetini bilelim ve ziyaret etmeye çalışalım. Umreye çok sık gidiliyor ancak buraları boş, bizleri bekliyor” dedi. Uğurluel, söyleşide vatandaşların sorularını da yanıtladı.
Tarihçi yazar Talha Uğurluel, söyleşinin ardından “Arzın Kapısı Kudüs:Mescid-i Aksa” isimli kitabını imzaladı. Söyleşiye katılan vatandaşlar, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür etti.

📆 19 Ocak 2018 Cuma 15:09   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR