MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK KARTAL’DA TÖRENLERLE ANILDI
ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK KARTAL’DA TÖRENLERLE ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77. yıldönümünde Kartal’da düzenlenen törenle anıldı.

 

Kartal Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’ndaki anma törenine Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve eşi Feray Öz’ün yanı sıra; Kartal Kaymakamı Cemil Aksak, Garnizon Komutanlığı’nı temsilen Piyade Albay Tayfun Köksal, CHP Kartal İlçe Başkanı Erdal Kıskanç, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları Gülcemal Fidan, Mustafa Fehmi Okay, Dr. Turgut Mermertaş, Feyyaz Kaynak, Ali Apaydın, Belediye Meclis Üyeleri, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerin öğretmen ve öğrencileri, Kartal Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okulların yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler, siyasi partiler, kamu kurum kuruluşları ile demokratik kitle örgütleri ve Kartallılar katıldı. Çelenk koyma töreninin ardından, saatler 09.05’i gösterdiğinde sirenler çalınarak saygı duruşunda bulunuldu. Atatürk Anıtı’ndaki tören, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu.


unnamed

“Yediğimiz ekmekte içtiğimiz suda hakkı var”

Anma töreninde günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü layıkıyla andıklarını, Türkiye’ye kazandırdığı değerlerin bir kez daha hatırlandığını belirterek şöyle konuştu:” Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü kendisine layık bir şekilde andık. Yediğimiz ekmekte, içtiğimiz suda hakkı var. O’nu ne kadar ansak azdır. Ülkemize kazandırdığı değerler, genç arkadaşlarımızın sözleriyle hatırlatıldı. Bu programı hazırlayan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü tebrik ediyorum.”

 

Ata’yı Anma etkinliği öncesinde bir konuşma yapan İstanbul Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Kemal Tarık Güzeloğlu da Atatürk’ün sözlerinden alıntı yaparak başladığı konuşmasına şöyle devam etti: “ Atatürk, tasarılarım hatta büyük tasarılarım var; ama bunlar yüksek mevki elde etmek ya da zengin olmak gibi maddi cinsten şeyler değil. Vatana hizmet yolunda yararı olacak ve görevlerimi başarmada bana canlı bir iç rahatlığı verecek büyük düşünceleri başarmak istiyorum. Hayatımın temel ilkesi budur. Onu çok genç yaşımda edindim ve hayatımın son nefesine kadar ona bağlı kalacağım. Bu sözlerin sahibi 77 yıl önce yaşadı. Maddi durumu parlak olmayan bir aileden geldi. Adı, ortaokula gelene kadar Mustafa idi. Matematik yeteneği ile Mustafa Kemal oldu. Emperyalizmi dize getirdi. Gazi Mustafa Kemal oldu. Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk oldu. Düşünceleri ve yaptıklarıyla bize izleyeceğimiz yolu gösterdi. Fikrimizin rehberi oldu. Hepimizin ona şükran borcu vardır. Her 10 Kasım’da tüm ulus, bu büyük askeri, kurtarıcıyı, vatanseveri, devrimciyi, sevgiyle saygıyla selamlıyor, selamlamaya da devam edecek.”

unnamed (2)

Ata’nın sevdiği türküler seslendirildi

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Töreni, Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde devam etti. Anma törenine Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra; Kartal Kaymakamı Cemil Aksak, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları Gülcemal Fidan, Mustafa Fehmi Okay, Kartal Halk Eğitim Müdürü Resul Özdemir, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve Kartallı vatandaşlar katıldı. Törende Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kartal Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hazırladığı etkinliğe geçildi. Türk Kızılay’ı, Kartal Anadolu Lisesi ve Kartal Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hazırladığı anma programında, Ata’nın fotoğraflarından oluşan bir sinevizyon gösterimi sunuldu. Öğrenciler tarafından Atatürk şiirleri okundu. Ardından, Kartal Müzik Öğretmenleri Korosu’nun sahne aldığı “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar Konseri”  gerçekleştirildi.Konserin ardından; Kartal Kaymakamı Cemil Aksak, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve protokol, sanatçıları tek tek tebrik etti.

Galeri
📆 10 Kasım 2015 Salı 18:35   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR