MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Kartal’da törenlerle anıldı
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Kartal’da törenlerle anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76. yıldönümünde Kartal’da düzenlenen etkinliklerle anıldı.

 

Kartal Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’ndaki anma törenine Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal Kaymakamı Cemil Aksak, Garnizon Komutanı Topçu Albay Murat Uçar, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Kartal’daki okulların yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler, siyasi partiler, kamu kurum kuruluşlarıyla Demokratik Kitle Örgütleri ve Kartal halkı hazır bulundu. Çelenk koyma töreninin ardından, saatler 09.05’i gösterdiğinde sirenler çalınarak saygı duruşunda bulunuldu. Atatürk Anıtı’ndaki tören, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu.

 

unnamed (5)

Ata’yı Anma etkinliği öncesinde günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Hacı İsmail Gündoğdu Çok Programlı Anadolu Lisesi’nden Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Berna Koca, “ Atatürk, yıkıntı bir ülkeden mamur bir ülkeye, ezilmiş bir ulustan özgür egemen bir ulusa ulaşmayı başaran yüce ruhunu ulusuna da aşılamıştır. Hepimizin ona şükran borcu vardır. Her 10 Kasım’da tüm Ulus, bu büyük askeri, kurtarıcıyı, vatanseveri, devrimciyi, vatanseveri sevgiyle saygıyla selamlıyor, selamlamaya devam edecek” dedi.

 

unnamed (4)

Anma Törenleri Atatürk’ün Sevdiği Türkülerle Devam Etti

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma töreni, Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde devam etti. Anma törenine, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal Kaymakamı Cemil Aksak, Kartal Belediye Başkan Yardımcıları, Kartal İlçe Emniyet Müdürü Efkan Korkmaz, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz, Kartal Halk Eğitim Müdürü Resul Özdemir, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve Kartallı vatandaşlar katıldı. Törende Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kartal Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hazırladığı etkinliğe geçildi.

 

 

Etkinlikte Ata’nın fotoğraflarından oluşan sinevizyon gösterimi sunuldu, öğrencilerden Ata’ya şiirler okunurken, Şeyh Şamil Orta Okulu Öğrencileri Müzik Korosu Atatürk marşları seslendirdi. Etkinlikte Oratoryonun, Ata’yı anması ve Müzik Öğretmenleri Korosunun Ata’nın sevdiği türküleri seslendirmesinin ardından Kartal Kaymakamı Cemil Aksak, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve protokol, sanatçılara çiçek takdim etti. Program, fotoğraf çekimlerinin ardından sona erdi.

 

Galeri
📆 11 Kasım 2014 Salı 10:07   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR