MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Etkinlikler, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Uluslararası Satranç Turnuvası Büyük Ada Sosyal Tesislerinde başladı
Uluslararası Satranç Turnuvası Büyük Ada Sosyal Tesislerinde başladı

Kartal Belediyesi Uluslararası Satranç Turnuvası Büyük Ada Sosyal Tesislerinde başladı

Satrancın ilk hamlesi Başkan Altınok Öz’den

 

Kartal Belediyesi Uluslararası Satranç Turnuvası Büyükada Sosyal Tesisleri’nde başladı. Uluslararası satranç ustalarının katıldığı turnuvaya Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal Belediyesi meclis üyesi Nihal Korkmaz, Halil Şener, Kartal İlçesi Cumhuriyet Halk Partisi Kadınlar Kolu Başkanı Refika Öztürk ve satranca gönül verenler katıldı. Turnuva öncesi bir konuşma yapan Başkan Altınok Öz, satrancın önemine değinerek, “Satranç severleri Kartal Belediyesi’nin tesislerinde ağırlamaktan ve yarışmacı olarak görmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Bizi bu günlere getiren başta Besim Baş’a, Kartal Belediyespor Satranç Kulübüne ve Kartal Belediyesi ailesine teşekkür ediyorum.

 

Üç yıl önce başladığımız yolda bugün okullara gittiğimde, okulların koridorlarında satranç oynayan çocuklar var. Çocuklar teneffüs arasında satranç oynuyorlar. Bu noktaya gelebildik. Satranç, çocuklara strateji ve önceden nasıl bir hamle yapabilme kabiliyeti kazandırıyor. Rakibinin hamlelerini izleyerek hamlelere karşı hamle geliştiriyor. Bu da çocuğun zekasını ve kabiliyetini geliştiriyor. Bizlere beyni çalışan insanlar lazım. Satranç beyni çalıştıran bir spordur.” dedi. Konuşmaların ardından Başkan Altınok Öz, 2015 Kartal Belediyesi Uluslararası Satranç Turnuvası’nın ilk hamlesini yaparak turnayı başlattı.

 
2015 Kartal Belediyesi Uluslararası Satranç Turnuvası’nın 28 Haziran’da dereceye gireceklere ödüllerinin verilmesiyle sona erecek.

📆 24 Haziran 2015 Çarşamba 12:40   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR