MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Kartal, Manşet, Toplum » Umder Devrim Şehidi Uğur Mumcuyu Unutmadı…
Umder Devrim Şehidi Uğur Mumcuyu Unutmadı…

Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu ölümünün 26’ıncı yıl dönümünde  anıldı.

Kısa adı (Umder)olan Uğur Mumcu mahallesi Kültür Ve Dayanışma derneğinin organize ettiği,Kartal belediyesinin’de destek verdiği Uğur Mumcuyu anma programı,saat;19;00’da Yunus Emre caddesinde  Saygı yürüyüşü ile başladı.

Uğur Mumcu Kültür Merkezinde buluşan kalabalık Saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde devrim şehitlerini andı.Programın sunumunu Uğur Mumcu Kültür Merkezi sorumlusu Didem Berberoğlu gerçekleştirdi.Program kısa bir şiir dinleti ve slayrt gösterisi ile devam etti.

(Umder)Başkanı Veli Gürbüz söz alarak, “Gazeteci demek eleştirel olmaktır. Bu anlamda gazeteci halkın avukatıdır” Her yıl aynı şekilde toplanıp anma programı yapacaklarını ifade ederek “Her parçalanan, vurulan, yakılan bedenden yeniden ve binlerce doğacağız. Binlerce Uğur olacağız, aydınlatacağız Anadolu’muzu.” dedi.Devrim Şehidimiz Uğur Mumcuyu saygıyla anıyorum şeklinde konuştu.

Programa katılan Kartal belediye Başkanı Op.Dr.Altınok Öz söz alarak şu ifadelere değindi;Gazeteciliğin kutsal bir meslek olduğuna değinen Öz”Bu meslek için hayatını kaybeden tüm gazetecileri saygıyla, sevgiyle anıyorum. Biliyorum ki toplumdaki tüm bu zalimler tarihte her zaman yok oldular. Halklar yaşadı, halklar yaşamaya devam edecek” dedi.

Anma programına;Kartal belediye başkanı Op. Dr.Altınok Öz,CHP Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi,CHP İstanbul İl Başkan yardımcısı Özgür Nas,İl disiplin kurulu Üyesi Erdoğan Demir,CHP Kartal ilçe sekreteri Süleyman Ülger,CHP İlçe Başkan Yardımcılarından Mert Polat ,Veli Gürbüz,Süleyman Şimşek,CHP Kartal kadın kolları yönetim kurulu üyeleri,Kartal belediye Başkan yardımcılarından Mustafa Fehmi Okay,HüseyinTozkoparan,Kartal belediyesi birim müdürleri,Kartal belediyesi meclis üyeleri,ADD Kartal şube Başkanı Kemal Aslan, İyi Parti Kartal İlçe yöetimi, Umder derneği üyeleri Uğur Mumcu mahalle sakinleri ve Kartal halkı katıldı.

Haber ;Nuray Yılmaz

 

 

Galeri
📆 25 Ocak 2019 Cuma 00:18   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR