MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Etkinlikler, Genel, İlçeler, Maltepe, Manşet, Toplum » Üreten Engellilere Başkan’dan Destek
Üreten Engellilere Başkan’dan Destek

Maltepe Belediyesi ve Maltepe Kent Konseyi Engelliler Meclisi örnek bir projeye imza attı. Engelli yetişkinlerin el emeği ürünlerini satarak gelir elde etmelerini kapsayan projenin ilk ayağı tamamlandı.

Su Kabağından Zarif Abajura

Maltepe Belediyesi ve Maltepe Kent Konseyi Engelliler Meclisi işbirliğiyle Maltepe Belediyesi Bahadır Erdoğdu Engelliler Rehabilitasyon Merkezi’nin atölyesinde yaklaşık bir aydır eğitim alan kursiyerler, kurutulmuş su kabaklarını boncuklarla işleyerek dekoratif abajur yapımını öğrendiler. İlk üretimlerini Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın beğenisine sunan kursiyerler, Başkan Kılıç’ın üretimlerini gelire dönüştürecek teklifini büyük bir sevinçle karşıladı.

Bedensel, zihinsel ve işitme engelli öğrencilerin el emeklerinin sergilendiği atölyeyi ziyaret eden Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, su kabağından abajur yapımının yanı sıra cam obje yapımı ve çivi sanatı çalışmalarının örneklerini de inceledi.

El Sanatlarına Satış İmkanı

Çalışılacak bir tasarımla, Maltepe Belediyesi’nin hatıra niteliğindeki objelerin siparişini engelli öğrencilere verebileceklerini ifade eden Başkan Kılıç, haftanın belli günlerinde ve belirlenen açık hava mekanlarda tezgah sağlayarak, kendi ürünlerini satabileceklerini müjdeledi. Maltepe Belediyesi meclis üyelerinin de katıldığı sergide konuşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç,  atölye çalışmalarında emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Seçim öncesinde hep söylediğim bir hayalim vardı; “Üreten Engelliler Merkezi” oluşturmak. Bugün hayalimdeki projenin bir basamağının gerçekleşmiş olmasından dolayı mutluyum. Engelli vatandaşlarımızın üretecek ve saygı duyulacak bireyler olması için bize düşen engelleri kaldırmak. Atölye çalışmalarımızı yaygınlaştırıp, çoğaltmamız lazım. Engelli vatandaşlarımızın hayata başka bir gözle bakmalarını sağlamak adına elimden gelen her türlü desteği sunacağım.” diye konuştu. Kursiyerler, Başkan Kılıç’a su kabağından yapılmış abajurlardan hediye etti.

En kısa zamanda satış tezgahlarıyla ilgili bir çözüm bulacağını belirten Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, belediye binası içinde Engelliler Masası kurulacağının müjdesini verdi. Başkan Kılıç, Bahadır Erdoğdu Engelliler Rehabilitasyon Merkezi’nin diğer etkinlik atölyelerini de ziyaret etti.

📆 23 Mayıs 2014 Cuma 09:16   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR