MENÜ ☰
ARTDUŞ
Temmuz 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
.
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » Üsküdar Üniversitesi’nde G20 Dünya Beyin Haritalaması ve Tedavileri Bilimsel Zirvesi
Üsküdar Üniversitesi’nde G20 Dünya Beyin Haritalaması ve Tedavileri Bilimsel Zirvesi

Üsküdar Üniversitesi, beyin haritalama ve tedavileri alanında dünya çapında bir sempozyuma ev sahipliği yapacak. Beynin bilinmeyen sırlarını ve Otizm, Şizofreni, Parkinson, Alzheimer gibi önemli hastalıklarının araştırılıp tedavilerinin geliştirilmesi bağlamında ABD Başkanı Barack Obama’nın 2013 yılında başlattığı Brain İnitiative (Beyin Girişimi) Projesi’nde Türkiye’yi temsil eden Üsküdar Üniversitesi, 13 Kasım 2015 tarihinde uluslararası bir sempozyum düzenliyor.

 

 

Beyin haritalama ve tedavilerinde global bir birlik oluşturma hedeflenirken, 13 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek “G20 Dünya Beyin Haritalaması ve Tedavileri Bilimsel Zirvesi”nin sonuç bildirgesi ise 15 Kasım tarihinde G20 Zirvesi’nin düzenlendiği Antalya’da dünya liderleriyle paylaşılacak.

 

 

Türkiye’nin ilk beyin parkı projesi çalışmalarını yürüten, beyin araştırmaları, beyin hastalıkları konusunda hem eğitim ve tedavi imkanları sunan Üsküdar Üniversitesi, bu alanda önemli bir sempozyuma ev sahipliği yapacak.

ABD’nin İnsan Genom Projesi’nden sonra en dikkat çeken projesi olarak lanse edilen, Beyin Girişimi Projesi’ne, Türkiye’den proje ortağı olarak Üsküdar Üniversitesi seçilirken; Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nevzat Tarhan, ABD’de beyin araştırmaları alanında faaliyet gösteren Society for Brain Mapping and Therapeutics (SBMT) – Beyin Haritalama ve Tedavi Derneği Yönetim Kurulu üyeliği görevine getirildi.

Uluslararası bilimsel zirve yapılıyor

Brain İnitiative (Beyin Girişimi) Projesi’nde Türkiye’yi temsil eden Üsküdar Üniversitesi, bilimsel bir zirve düzenliyor. Brain Initiative Komisyonu’nun da katılımı ile İstanbul’da 13 Kasım 2015 tarihinde “G20 Dünya Beyin Haritalaması ve Tedavileri Bilimsel Zirvesi”gerçekleşiyor.

Üsküdar Üniversitesi Altunizade Yerleşkesi’nde düzenlenecek bilimsel zirvenin açılış konuşmaları Society for Brain Mapping and Therapeutics (SBMT) – Beyin Haritalama ve Tedavi Derneği Başkanı Dr.Babak Kateb ve Üsküdar Üniversitesi Rektörü, (SBMT) – Beyin Haritalama ve Tedavi Derneği Yönetim Kurulu üyesi Prof.Dr. Nevzat Tarhan tarafından yapılacak.

Klinik nörobilimde işbirliği amaçlanıyor

Dünyada ve ülkemizde beyin alanında çalışmalar yürüten uzman isimlerin görüşlerini açıklayacakları sempozyumda ABD, Türkiye ve diğer G20 ülkeleri arasında beyin haritalama ve tedavilerinin tüm alanlarını içerecek şekilde klinik nörobilimde sağlam bir çalışma işbirliği kurulması amaçlanıyor. Sempozyumda beyin keşif, hastalıkların önlenmesi, tanı ve tedavi için stratejik sanayi-akademi-devlet ittifakını tesis etme, beyin haritalama ve tedavileri alanındaki yeniliklerin tüm dünyaya hızla entegrasyonu ticarileştirilmesinin kolaylaştırılması hedefleniyor.

Sempozyum ile G20 ülkeleri arasında tamamlayıcı beyin haritalama girişimlerinin başlatılması ve G20 genelinde ortak kurumsal değerlendirme kurulu çalışma grubunun klinik deneme ve formülasyonunun kolaylaştırılması hedefleniyor.

Sonuç bildirgesi Antalya’da açıklanacak

Sempozyumun sonuç bildirgesi ise G20 Zirvesi’nin gerçekleştirileceği Antalya’da 15 Kasım 2015 tarihinde Prof.Dr. Nevzat Tarhan ve Dr.Babak Kateb tarafından açıklanacak.

Üsküdar Üniversitesi’nin davet edilmesi gurur verici

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nevzat Tarhan, G20 Zirvesi’nin önemine dikkat çekerek Üsküdar Üniversitesi’nin bu yıl zirveye davet edilmesinin kendileri için gurur verici olduğunu söyledi. Prof.Dr. Tarhan, şunları söyledi:

“Dünyadaki 20 gelişmiş ülkenin liderlerinin bir araya gelip dünyadaki politikaları, bilim, çevre ve sağlık politakalarını konuştuğu iki günlük yoğun toplantıda sunumların yapılıyor. Bu toplantı, dünya ortak aklının ortaya çıkarıldığı bir toplantı. Bu projenin ismi ‘İleri Nöroteknoloji Konusunda Beyin Gelişimi Projesi’. Şu anda insanın önünde çözümsüz hastalıklar var mesela otizim, Alzheimer, Parkinson, şizofreni, depresyon gibi. Ülkeler bu hastalıklara çok büyük bütçeler ayırıyor. Bu hastalıklara yeni çözümler bulabilmek amaçlanıyor. Bu teknoloji de şöyle; beyin dalgalarıyla bunları ölçülebilir hale getirmek ve bununla hastaları tedavi etmek hedefleniyor. Artık şu anda Genom Projesi’nden sonra yeni bilim projesi elektromanyetik teknolojilerin insan beynine ve davranışına uyumunu araştıran bir teknoloji olacak. Biz G20 Zirvesi’ne üniversite olarak katılacağız. 13 Kasım 2015’te Üsküdar Üniversitesi’nde bir uydu sempozyumu yapacağız, bu sempozyumun sonuçlarını 15 Kasım 2015’te Antalya’daki zirvede katılımcılara sunacağız.”

Online kayıt yaptırılabiliyor

Katılımın ücretli olduğu sempozyumu izlemek isteyenler online kayıt yaptırabiliyor.http://g20istanbul2015.uskudar.edu.tr/tr/

Bilgi için: İletişim Ofisi Halkla İlişkiler Ajansı

Ayşegül Erben / aysegul.erben@iletisimofisi.com / 0212 324 80 17

📆 09 Kasım 2015 Pazartesi 09:57   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

YAZARLAR

ANKET

Yeni tasarımı beğendiniz mi?

Sonuçlar

Yükleniyor ... Yükleniyor ...

PİYASALAR