MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Genel, Manşet, Toplum » Üsküdar Üniversitesi’nden kamuoyunun dikkatine!
Üsküdar Üniversitesi’nden kamuoyunun dikkatine!

Üsküdar Belediyesi tarafından Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşkesi’nde bahçe olarak kullanılan alanın minibüs durağı yapılmasına karar verilmiştir.

 

Konuya ilişkin uzlaşma amacıyla yapılan görüşmeler sürerken, herhangi bir karara varılmadan bugün sabah saat 05:30 sıralarında Üsküdar Belediyesine ait iş makineleri yerleşkeye girerek yıkım işlemine başlamıştır.

 

Zabıta ekipleri tarafından Çarşı Yerleşke bahçesinde yer alan yetişkin çam ağaçları yerinden sökülmüş, bahçe korkulukları indirilmiştir. Bu sırada Çarşı Yerleşkesi güvenlik amiri elinden yaralanmış, bazı öğrenciler de ekipler tarafından tartaklanmıştır. Küfür ve hakaretler eşliğinde tehditlere maruz bırakılmıştır. Minibüs durağı istemeyen, daha önce de topladıkları imzalarla belediyeye başvuran mahalle sakinleri de ani yıkıma tepki göstererek öğrencilere destek olmuştur.

Üsküdar Üniversitesi olarak Üsküdar Belediyesi’ne 2016 yılı Ocak ayına kadar ecr-i misil ödemesini gerçekleştirmiş, konuyla ilgili olarak gerekli mercilere iptal başvurusu yapılmış olup idare mahkemelerde hukuki sürece girişilmiştir. Bu süreçte okul bahçesinde sabah itibariyle belediye tarafından usulsüz işlem gerçekleşmiştir. Yaşananlardan dolayı bugün Çarşı Yerleşkesi’ndeki derslerde aksama olmuş, bazı dersler yapılamamıştır.

Ecr-i misilin iptal edildiğine dair Üsküdar Belediyesi tarafımıza resmi, yasal tebligat yapmamıştır.

Üniversite olarak öncelikle öğrencilerimizin güvenliğinden sorumluyuz. Öğrencilerimizin yüzde 70’ini kız öğrencileri oluşturmaktadır. Bunların bir kısmı ikinci öğretim olarak derslerine geç saate kadar devam etmektedirler.

Bu karar öğrenciler arasında da gerginlik ve huzursuzluk oluşturmuştur. Resmi mercilerle yapmış olduğumuz görüşmelerde belirttiğimiz üzere hem öğrencilerimiz hem de mahalle sakinlerinin yeşil alanın korunması, gürültü kirliliğinin engellenmesi, oluşabilecek kaosun önüne geçilmesi açısından minibüs durağı kararından vazgeçilmesi gerektiğini ilettik.

Üsküdar Belediyesi’nin üniversitenin bahçe alanına getirmek istediği minibüs durağı kararından vazgeçeceğini umuyoruz. Kararın iptali ve yürütmenin durdurulması için hukuki girişimlerimizi devam ettireceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.

Saygılarımızla,

Üsküdar Üniversitesi

 

📆 17 Şubat 2015 Salı 17:04   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR