MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Genel, Manşet, Toplum » Uzaktan eğitime, yapay zekâlı yakın çözüm
Uzaktan eğitime, yapay zekâlı yakın çözüm

LMS uzaktan eğitim sistemini kullanan üniversite, 3 ayda 30 bin saatin üzerinde uzaktan eğitim gerçekleştirdi…

İyi günler;

Dünyayı etkisi altına alan pandemi süreciyle birlikte okullardaki eğitime ara verilirken, yeni duruma hızlıca uyum sağlamak zorunda kalan öğretmen ve öğrenciler, uzaktan eğitimle tanıştı.

Bu alanın yeni fakat tecrübeli oyuncularından birisi de PHI Corporate firması oldu. Uzaktan eğitim konusunda on yılı aşkın yazılım geliştirme altyapısına sahip şirket, özellikle AILA (Artificial Intelligence Learning Assistance) adını verdiği yapay zeka uygulamasıyla dikkat çekiyor. AILA, öğrencinin ödevlerde ve ölçme & değerlendirme testlerindeki yanlışlarına ve en çok zaman harcadığı sorulara odaklanarak, kişiye özel öğrenme modeli sunuyor.

“Uzaktan eğitime, yakın çözüm” parolasıyla yola çıktıklarını söyleyen PHI Corporate Yönetici Ortağı Aybars Görpe, “Korona virüs salgını nedeniyle evlere taşınan eğitim, artık yeni normal yaşamın bir parçası haline geldi ve öyle görünüyor ki bundan sonra da Türk Eğitim Sistemi’nin içinde olmaya devam edecek.

Günümüz koşulları, artık tüm eğitim kurumlarının yerinde öğretim ve uzaktan eğitim sistemlerini paralel götürmesi gerekliliğini doğurdu. Dolayısıyla, okullar, öğretmenler ve öğrenciler, eğitimdeki bu yeni normal döneme daha güçlü biçimde hazır olmak durumunda” dedi. PHI Corporate olarak geliştirdikleri yerinde eğitime destek sisteminde canlı eğitim, online sınav, online ödev, online etüd, dijital soru bankası, ders döküman ve materyalleri, online ders takibi gibi web tabanlı öğrenmeye yönelik ihtiyaç duyulan tüm uzaktan eğitim çözümlerini tek çatı altında sunduklarını vurgulayan Görpe, bu çözümün sadece eğitim kurumlarıyla sınırlı kalmadığını, aynı zamanda şirketler ve üniversiteler için de 3 ayrı paket hazırladıklarını belirtti.

Sistemin artılarına değinen Yazılım Uzmanı ve PHI Corporate Yönetici Ortağı Engin Ören ise açıklamasında, bu alanda on yılı aşkın bir yazılım geliştirme tecrübesine sahip olduklarını vurgulayarak, uzaktan eğitimin ihtiyaç duyulabilecek tüm modüllerini tek bir sistem altında birleştirerek, web tabanlı tüm mobil cihazlara uygun, zaman ve mekandan bağımsız, kiralama yöntemiyle bütçe dostu entegre bir çözüm sunduklarını iletti.

Sistemi kullanan üniversite, 3 ayda 30 bin saatin üzerinde uzaktan eğitim yaptı

PHI Corporate LMS çözümünü kullanan Hasan Kalyonu Üniversitesi adına açıklama yapan Bilgi İşlem Müdürü Mehmet Ararat, PHI Corporate LMS’in kolaylıkla kendi iç yazılımlarıyla entegre olduğunu, sistem üzerinden 8 Fakülte, 3 Enstitü, 55 Eğitim Programını, pandemi sürecinde sorunsuzca online eğitime geçirdiklerini, 3 ay içinde 30.000 saatin üzerinde canlı eğitim yaptıklarını, ödev ve sınav modüllerini aktif olarak kullandıklarını vurguladı. Ararat, uygulamayı sadece Online Eğitim Sistemi olarak görmediklerini, normal eğitim öğretim döneminde Eğitim Destek Sistemi olarak kullanmaya devam edeceklerini de iletti.

Galeri
📆 30 Haziran 2020 Salı 16:37   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR