MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Pendik, Toplum » VATAN PARTİSİNDEN ATATÜRSÜZ MÜFREDATA HAYIR
VATAN PARTİSİNDEN ATATÜRSÜZ MÜFREDATA HAYIR

Pendik Vatan Partisi Atatürk’süz Müfredata Hayır diyerek basın açıklaması gerçekleştirdi..

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Bugün burada ATATÜRKSÜZ MÜFREDATA HAYIR konulu basın açıklaması için toplanmış bulunuyoruz.

Dün 24 Kasım ÖĞRETMENLER GÜNÜ’ydü.

Başta Başöğretmen MUSTAFA KEMAL ATATÜRK olmak üzere, tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarız.
Bugün de 25 Kasım KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI MÜCADELE VE ULUSLARARASI DAYANIŞMA GÜNÜ. Buradan VATAN PARTİSİ PENDİK ÖNCÜ KADINLARI adına şiddet gören tüm kadınlarımızın yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum.
ATATÜRK’SÜZ MÜFREDATA HAYIR
ATATÜRK’Ü MÜFRADATTAN ÇIKARTIRSANIZ, VATANI SAVUNAMASINIZ
Bu yüzyılın başında Ülkemiz büyük bir kurtuluş savaşı verdi. Bağımsızlığımızı kazanarak, Cumhuriyetimizi kurduk. Cumhuriyete uygun fikri hür, vicdanı hür, vatanına bağlı nesiller yetiştirdik. Ancak; 1945 yıllarında başlayan ATATÜRK DEVRİMİ’nden kopuş süreci, bağımsızlığımızı tehlikeye düşürmüştür. Milli çıkarları esas alan eğitim sisteminden koptukça, bilimsel eğitimin yerini hurafeler aldı. Eğitimde kalite ve fırsat eşitliğinden koptukça yoksul aile çocukları ya ABD’ye ruhunu satmış FETÖ tarzı cemaat ve tarikatların ya da ABD’nin kara gücü PKK gibi bölücü örgütlerin ağına düştü.
Ülkemiz yeniden ikinci kurtuluş savaşı vermektedir. Vatan savaşı verilirken, mili birlik ve beraberliğe her zamandakinden daha fazla ihtiyaç vardır. Atatürk müfredattan dışlanarak, milli birliğin harcı laiklik dışlanarak milli egemenlik sağlanamaz. AKP iç cephede, bu yüzden milleti birleştirememektedir.
MİLLİ EĞİTİM VE LAİKLİK
Çocuklarımıza tarihimizi doğru öğreteceğiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerini anlatacağız. Kurtuluş Savaşı’mızın, Cumhuriyet Devrimimizin dünya ezilen ulusların esin kaynağı olduğunu öğreteceğiz. Mili çıkarlarımızın önemini, millete, vatana bağlılığı öğreteceğiz. Bir daha 15 Temmuz FETÖ terörü yaşamamak için, çocuklarımıza laikliğin milli birliğin harcı olduğunu kavratacağız.
BİLİMSEL  EĞİTİM
Türkiye bilimden koptukça üretimden de koptu. Üretimden koptukça yoksullaştı, dış ülkelere bağımlılığı arttı, Ülkemiz kendi kendine yeten bir ülke olmaktan çıktı. Vatan savaşı verdiğimiz bu süreçte en büyük kamburumuz bilimden kopmuş olmamızdır.
Çağımızın gerçeği ortadadır. Ülke olarak, toplum olarak, birey olarak gelişmenin ve ilerlemenin tek yolu bilime sarılmaktır. Yeniden güçlü, bağımsız bir ülke olabilmek için bilimsel eğitimi okullara getirmemiz gerekmektedir.
Çocuklarımızın; dogmatik inanç temelli, sorgulamayan, biat eden, din temelli bir eğitim sistemine değil, soran, sorgulayan, araştıran, deneyimleyen bir düşünce sistemine yönlendiren çağdaş eğitim sistemine ihtiyacı vardır.
PARASIZ EĞİTİM
Eğitimin parasız ve kaliteli olması en temel meselelerden biridir. Yoksul aile çocukları imkânsızlıklar içinde, en kötü okullarda, her türlü gayri milli kuvvetlerin ağına düşme tehlikesiyle yüz yüzedir. Bu durum büyük bir adaletsizliğe neden olmaktadır. Eğitimdeki bu eşitsizlik ülkesine katkı sağlayacak yeni neslin önünde en büyük engeldir.
Devletin vatandaşına karşı en temel görevi eğitimdir. Milli birlik ve beraberlik için eğitim ücretsiz olmalı, çocuklarımızın eğitimle ilgili her türlü ihtiyacı devlet tarafından karşılanmalıdır.
EĞİTİMİN BİRLİĞİ VE ÖZELLEŞTİRME
Cumhuriyetin ilk yıllarında olduğu gibi eğitimin birliği yeniden sağlanmalı, müfredat tek elden hazırlanmalı ve kaliteli eğitimin önündeki bütün engeller ortadan kaldırılmalıdır. Aksi takdirde çocuklarımız FETÖ tarzı cemaat ve tarikatların, PKK tarzı bölücülerin kitle tabanı olmaktan kurtulamazlar.
Eğitimde özelleştirme ise düşman icadıdır. Farklı din, ırk ve tarikatların okullarda hâkim olması, illegal örgütlenmelere sebep olmakta, bunun sonucunda da FETÖ gibi terör örgütleri doğmaktadır.
Buradan iktidardan muhalefete herkese sesleniyoruz. Vatan savaşı iç cephede zaafı kaldırmaz. Türkiye vatan savaşından başarıyla çıkacaktır. İşte o zaman iç cephede gedikler açanlar hesap verecekler.
PARTİMİZİN DE DÂHİL OLDUĞU MİLLİ HÜKÜMET İKTİDARA GELDİĞİNDE; ÜLKEMİZİN GELECEĞİ, VATANIMIZIN BÜTÜNLÜĞÜ, ÜRETEN TÜRKİYE VE ATATÜRK DEVRİMİ İÇİN, MİLLİ BİLİMSEL VE PARASIZ EĞİTİM SAĞLANACAKTIR.

SALİHA ÖZEN

VATAN PARTİSİ
PENDİK ÖNCÜ KADIN BAŞKANI

 

📆 26 Kasım 2017 Pazar 21:27   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR