MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Flaş, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » VATANDAŞLARLA DEPREM DÖNÜŞÜM TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR
VATANDAŞLARLA DEPREM DÖNÜŞÜM TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR

BAŞKAN ALTINOK ÖZ VATANDAŞLARLA DEPREM DÖNÜŞÜM TOPLANTILARINA DEVAM EDİYOR

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, deprem dönüşüm ve yerinde dönüşüm çalışmaları kapsamında ilçede bulunan site sakinleriyle toplantılarına devam ediyor. Deprem riski altında bulunan binaların dönüşümü için, göreve geldiği 2009’dan bu yana sık sık vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Altınok Öz, Seven Blokları Arçelik ve Kumlar Sitesi sakinleri ile buluştu.
Seven Blokları sakinlerini deprem dönüşümü ile ilgili bilgilendiren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, bulundukları  parsellerin imarları hakkında da bilgi verdi. Seven Bloklarının mevcut durumunda dönüşümün sağlanmasının koşulların anlatan Başkan Altınok Öz, Kartal Belediyesi’ne ait olan parseller ile birleşirse nasıl bir sonuç elde edileceğini anlattı. Örnek olarak hazırlanan projenin sunumunun yapıldığı toplantıda projenin, deprem güvenli, çağdaş yaşama uygun bir tasarım olduğu ve akıllı bina özelliği taşıdığı vurgulandı.
Proje sunumundan sonra konuşan Başkan Altınok Öz, “ Projeyi gördünüz. Bu projenin son hali değil ama benim içime sindi. Eklenecek birkaç şeyle daha güzel olabilir. Detayları daha sonra değerlendirirsiniz. Böyle bir projede bizimle birlikte olacaksanız biz ihaleyi yapıp inşaata başlayacağız. Kartal Belediyesi’nin internet sitesindeki şartnameye uyarak, yerli birinci sınıf malzeme kullanarak imalat yapılacak. Bir araya gelin, karar verin.

 

Bizimle birlikte dönüşecek misiniz? Yoksa mevcut imkanlarınızla mı dönüşeceksiniz? Kartal Belediyesi’ne kalan daireleri satmayı düşünmüyoruz. Parsel üzerinde bulunan gecekondu sahiplerine vereceğiz. Biz sizin için en iyisini düşündük demiyoruz. Eğer istemezseniz biz Kartal Belediyesi’ne ait 800 metrekare alanda inşaatımızı yapacağız. Biz bu projeyi size sunduk. Evet derseniz başlatacağız” dedi.


kartal-belediyesi-deprem-donusumm

Seven blokları projesinin ardından Arçelik ve Kumlar Sitesi sakinleri ile konuşmasını sürdüren Başkan Altınok Öz, “ Sizleri buraya, 2009’dan bu yana yaptığımız deprem dönüşüm çalışmasını anlayın ve aklınıza soru kalmasın diye çağırdım. Sizlerle daha yeni bir çalışmaya gidiyoruz. Bizim kimsenin malında gözümüz yok. Ben Kartal’ın şehri emiriyim. Kartallılar bana bu kenti emanet etti ve bana verilen emanete iyi bakmak istiyorum.

 

Sizler iki site birleşirseniz emsaliniz artar ve dönüşebilirsiniz. Ama ufak hesaplar peşinde koşarsanız o zaman anlaşamazsınız. Siz birlikte büyüyorsunuz. Onlar size siz de onlara artı değer katıyorsunuz. Kazandığınıza bakın, kaybettiğinize değil. 75 metrekare daireniz var ama depreme dayanıklı değil. Yarın bir gün deprem olur sallanırsanız altında kalırsınız. Bunları iyi düşünün ve ona göre karar verin” dedi.

Galeri
📆 06 Şubat 2015 Cuma 12:32   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR