MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Etkinlikler, Genel, Kartal, Manşet, Toplum » VEDAT GÜNYOL KARTAL’DA ANILDI
VEDAT GÜNYOL KARTAL’DA ANILDI

Türk çevirmen, eleştirmen, yayıncı ve yazar Vedat Günyol, Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir panelle anıldı. Niyazi Yaşar’ın sunumunu yaptığı gece Vedat Günyol’un hayatını anlatan slayt gösterisiyle başladı.

 

Mehmet Başaran, Prof. Dr. Betül Çotuksöken, Mehmet Gökyokuş ve Av. Celal Ülgen’in panelist olarak katıldığı anma gecesine Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Kartal Kent Konseyi Başkanı İrfan Kurtulmuş, Atatürkçü Düşünce Derneği Kartal Şube Başkanı Gürsel Öğüt, Vedat Günyol’un dostları ve sevenleri katıldı. Ahmet Saraçoğlu, Vedat Günyol için yazılan şiirleri okudu.

 

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, millet olarak çok önemli değerlere sahip olduklarını belirterek, “Kartal Belediyesi olarak birçok değerimizi yıl boyu düzenlediğimiz etkinliklerde anıyoruz. Geçtiğimiz günlerde de Hasan Ali Yücel’i bu salonda andık. Katılımcı sayısını görünce bazen biz neden değerlerimize karşı bu haldeyiz diyorum.

 

Konuşurken, düşünürken güzelliklerden bahsediyoruz ama hatalarımız konusunda nerede yanlış yapıyoruz bunu pek sorgulamıyoruz. Okullarda düzenlediğimiz etkinliklerde öğrencilere Fahri Korutürk kimdir diye sorduğumuzda şimdi kadar 2 öğrencinin buna cevap verdi. Lise öğrencileri Fahri Korutürk’ün kim olduğunu bilmiyor.

 

Cumhurbaşkanı’nı tanımayan böyle bir neslin, bu ülkenin sanatçısını, şairini, yazarını bu ülke için emek veren değerlerini anımsaması daha zor. İnsanlarımız üzerindeki duyarlılığı arttırmak için böyle etkinlikleri düzenlemeye devam edeceğiz. İstiyoruz ve diliyoruz ki istediklerimiz ve düşlediklerimiz kendimizde kalmasın daha çok katılımla daha çok paylaşımla daha çok sahiplenmeyle acıların yaşanmayacağı bir coğrafyanın üretkeni ve yaratıcısı olalım.

 

Bu bağlamda tanıdıkları bir değeri bizlere en doğru şekilde anlattıkları için konuşmacılara çok teşekkür ediyorum. Bu ülke kendi değerleriyle kendini bulacak ve yeniden Cumhuriyetin değerleriyle buluşarak gerçek demokrasiye kavuşacak. Panele katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, panele katılan konuşmacılara Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz adına çiçek takdim ederek teşekkür etti.

 

📆 11 Mart 2015 Çarşamba 15:52   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR