MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Beykoz, Genel, Kartal, Manşet, Toplum » ”VELHASIL”GÜZEL MEKAN”
”VELHASIL”GÜZEL MEKAN”

Yaklaşık bir yıl önce Kartal’da açılmış olan ama sanki yıllardır varmış gibi müşterilerinde bağımlılık yapan sıcacık bir mekan.

Mekandan içeri girdiğinizde sanki bir zaman makinasından inmiş ve 30 yıl öncesine gitmiş gibi oluyorsunuz.
Çocukluğunuzdan, gençliğinizden kalma ne kadar güzel anı varsa hepsi orada. Mekanın ortasında yanan odun sobasının sıcaklığında Zeki Mürenin,Barış Mançonun ve o yılların starlarının şarkılarını dinlerken gençliğinize çocukluğunuza yolculuğa çıkıyorsunuz.

Velhasıl Cafede öyle bir ortam oluşmuşki görmeniz gerek, gelen müşteriler cafeyi okadar benimsemişlerki mekanın kalabalıklık durumuna göre garsonların yetişemediği yerde kalkıp kendi çaylarını, kahvelerini kendileri alıyorlar ve hatta diğer müşterilere bile hizmet ediyorlar. Yanlarında getirdikleri kestaneleri yanan sobanın üzerinde pişirip mekanın tüm müşterileri ile paylaşıyorlar.

Bu güzel mekanın işletmecisi genç girişimci Mustafa Yılmaz ile mekan hakkında konuştuk ve kendisinden bize Velhasıl Cafenin hikayesini anlatmasını istedik.

Mustafa beye böyle bir mekan açmak nereden aklınıza geldi, bukadar çeşitli nostaljik doneyi ne kadar zamanda nerelerden topladığını ve Kumda kahvesinin yanısıra, Çayının yanısra Nostaljik gazozları nereden temin ettiğini sorduk.

”Doğma büyüme Kartal’lı olduğum için Kartal’a böyle bir mekan açmak hayalim vardı. Çocukluğumuzun geçtiği Kartal’ın eski zamanlarını şimdiki gençlerde görsün istedim. Nostalji sevgim bende çocukluktan kalma bir tutkuydu adeta, bu mekanda görmüş olduğunuz her şey çocukluğumdan bu yana biriktirdiğim ve evde orada burada olan şeylerdi. Hepsini toparlayıp gördüğünüz gibi cefenin dekorunda kullandım.

Sadece Kartal değil bir çok şeyin eskisi var burada …!!!

Evet dedimya nostalji bende ayrı bir tutku, müşterilerimiz konseptimizi çok beğendi ve benimsedi. Müşteri portföyümüz sadece Kartal’la sınırlı değil hemen hemen heryerden geliyorlar. Buraya gelmiş olan misafirlerimizin Cafemizde yaptığı çekimleri sosyal medya sitelerinde paylaşmalarından dolayı Beykozdan, karşıdan , şileden, kadıköyden müşteriler geliyor buda beni ve ekibimi çok memnun ediyor.

Birde mekanda dikkat çeken mekanın heryeri ahşap kaplama, çok güzel bir görüntü oluşmuş bu dekarasyonu yapmak nereden aklınıza geldi.

Ablamın eşi Yusuf Serdar çok iyi bir ahşap ustasıdır burada gördüğünüz her şey tamamıyle onun el emeğidir. Severek isteyerek tek tek uğraşıp bu güzel mekanı ortaya çıkardı kendisine buradan çok teşekkür ediyorum.
Gazozcu dükkanı; Bukadar çok çeşit gazozu nereden temine ettiniz hepimizin bildiği en meşhuırlarından efsane gazoz Ankara gazozu bile var gerçekten bizlere tam bir nostalji yaşatıyorsunuz ve bu gazozlar hala imal ediliyormu?
Bu kadar çok çeşit gazozu toplamak çok vaktimizi aldı. Uzun bir çalışma diyelim,aşağı yukarı 7-8 aylık bir sürecin semeresi tüm bu gazozlar. Önce ciddi bir araştırma yaptık ve gördükki Anadoluda hemen hemen her şehrin kendine ait bir gazozu var ve hala imal edilmeye devam ediyor. Bulabildiklerimiz, ulaşabildiklerimizi dükkanımıza kadar getirdik. Müşterilerimizin çok hoşuna gitti bu durum çünkü buraya her memleketten misafirler geliyor ve kendi memleketlerine ait gazozları burada görünce hem şaşırıyorlar hemde seviniyorlar.

En bilineni Ankara gazozu ama diğer illerimize ait gazozlarda var, mesela İzmire ait Asya gazozu, Denizli Zafer gazozu,Adana Zaman gazozu, Niğde gazozu, Rize gazozu, İzmit gazozu gibi bir çok gazoz var.

Unutulmaya yüz tutmuş bu gazozları bulduk, ilk önceleri azar azar alıp raflarımıza koyduk müşterilerimiz tarafından çok begenilince bu durum çeşitlerimizi çoğaltmaya başladık ve dahada çoğaltacağız.

Soğuk kış günlerinde sıscacık bir ortam;
Evet soğuk kış günlerinde mekanımızda sıcak bir artam yaratmaya çalıştık. Ortada yanan odun sobamız yıllar öncesinin sıcaklığını aldı getirdi mekanımıza. Müşterilerimiz bu sobanın üzerinde ıhlamur kaynatıyorlar, kestane pişiriyorlar ve birbirleri ile paylaşıyorlar işin en güzel tarafıda bu bence. Birbirini hiç tanımayan insanlar birşeyleri paylaşıyorlar ve biz bunu sağladığımız içinde çok mutluyuz.

Saat kaça kadar açık bu mekan birde sadece içecek üzerinemi hizmet veriyorsunuz ?

Şöyle ağırlıklı içeçeck ama biz şunu baz aldık az olsun ama çok çeşit olsun, yani ilerleyen günlerde başta nostaljik yiyecekler olmak üzere yiyecek çeşitlerinide bulunduracağız.
Mesela İzmir’in Kumrusu, yöresel kahvaltılar, simit, leblebi tozu, elma şekeri, macun gibi yiyecek çeşitlerinide getireceğiz.

Mekanımız müşteri durumuna göre saat 01.00’a kadar açık hafta sonları bu saat biraz daha geç olabiliyor.
Çayımız direk Rizeden geliyor, Kahvemiz Adıyamandan yani olduğunca bölgelerin gerçek tatlarını vermek istiyoruz.
Kahvemiz, çayımız tamamiyle kömür ateşinde pişiyor bunuda buradan belirtmek isterim.

Tamamiyle el yapımı pasta çeşitlerimizde var ve bu çeşitleri dediğim gibi çoğaltacağız ilerleyen zamanlarda.
Şubeleşmeyi düşünüyormusunuz yada şubeniz olmak isteyen kişiler varmı?

Var tabiki olmazmı, çok aşırı derecede bayilik talepleri geliyor ama biz şu an için daha erken olduğunu düşünüyoruz ve özümüzü kaybetmeden öncelikle Kartal’da gelişip Kartal’a hizmet etmek istiyoruz. İlerleyen günlerde bayilik değilde şubeleşme çalışmalarımız olabilir. Ama dediğim gibi bunun için henüz çok erken.

Mustafa beye Kartal’a böylesine güzel, böylesine sıcak bir mekanı kazandırdığı için teşekkür ediyoruz. Anlatmaya çalıştığımız bu mekanı ancak gidip görürseniz ve o atmosferi yaşarsanız bizi daha iyi anlarsınız, Garsonlarından tutunda, Çıkış kapısına kadar buram buram nostalji kokan bu mekan görülmeye değer. Sevdiklerinize sıcak birşeyler hediye etmek istiyorsanız çok geç kalmayın Velhasıl Cafe sizleri bekliyor….

 

 

 

 

Galeri
📆 15 Aralık 2017 Cuma 12:20   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR