MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Genel, Kartal, Manşet, Toplum » Veli toplantısında “Mutlu çocuk” semineri verildi.
Veli toplantısında “Mutlu çocuk” semineri verildi.

Veli toplantısında “Mutlu çocuk” semineri verildi.
Ahmet Şimşek Kolejinde düzenlenen birinci dönem olağan veli toplantısına Nöroloji Uzmanı Dr. Bülent Madi’nin verdiği, “Çocuklarda mutluluk ve kaygı.” konulu seminer damga vurdu. Veliler, Dr. Bülent Madi’nin verdiği semineri can kulağıyla dinlediler.

 
Ahmet Şimşek Eğitim Kurumları İlkokul ve Ortaokul veli toplantısı, velilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. İki aşamalı gerçekleştirilen toplantıda veliler öğretmenlerle bireysel olarak görüştü.

 

Ahmet Şimşek Eğitim Kurumları İlkokul ve Ortaokul Müdürü Hasan Delikenli’nin teşekkür konuşması yaptığı veli toplantısı kapsamında gerçekleştirilen seminerde dikkatle dinlenen Dr. Bülent Madi özetle şunları söyledi, “Çocuğunuzun mutlu bir çocuk ve gelecekte mutlu bir yetişkin olmasını istiyorsanız neyi nasıl yapmanız gerektiğine ilköğretim ve ortaöğretim bitmeden karar vermeniz gerekir. Bir çocuğu küçük bir gülümseme bile mutlu ederken, başka bir çocuğu ise çok seveceği düşünülerek alınan oyuncaklar mutlu etmeyebilir. Beklentisi yüksek çocukların, memnuniyetsiz çocukların ve mutsuz çocukların sayıları her geçen gün daha da artmaktadır.

 

 
unnamed-13 unnamed-11

Artık cıvıl cıvıl sesleriyle eğlenen çocuklardan çok, ağlayarak her istediğini yaptıran çocukları görmeye başladık. Oysa mutlu çocuk yetiştirme formülü huzurlu ortam, olumlu dil, zaman ve ilgi, ödüllendirme ve onaylama, sınır ve tutarlılık, gerçekçi hedefler gibi davranışlarda saklıdır. Bu davranışlar mutlu çocuk yetiştirmemizde çok önemlidir. İçinde bulundukları ortamda mutlu olmayan çocuklar duygularıyla baş etmek için çeşitli yollar denerler. Bazı çocuklar davranış sorunları gösterirken, bazı çocuklar içine kapanıklık, kaygı ve benzeri sorunlar yaşayabilir. Bunlarla birlikte akademik başarıları düşebilir. Bu nedenle, stres faktörlerine maruz kalan çocuklarda öncelikle çevresel faktörlerin kontrol altına alınması ve çocuğun stresle başa çıkma becerilerinin geliştirilmesi gerekir.”

Galeri
📆 01 Aralık 2016 Perşembe 14:32   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR