MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Etkinlikler, Genel, Manşet, Spor, Toplum » VODAFONE 36. İstanbul maratonu yarın koşulacak
VODAFONE 36. İstanbul maratonu yarın koşulacak

Türkiye’nin uluslararası arenadaki en önemli koşu etkinliği ve dünyada kıtalararası koşulan ilk ve tek yarış olan Vodafone İstanbul Maratonu, 16 Kasım Pazar günü (yarın) 36’ncı kez düzenlenecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş. tarafından, Vodafone’un isim sponsorluğunda “#birsebebivar” sloganıyla gerçekleştirilecek Vodafone 36. İstanbul Maratonu, 118 farklı ülkeden 25 bini aşkın sporcuyu, iki kıtayı birleştiren Boğaziçi Köprüsü’nde buluşturacak.

 

 

15 Kasım 2014 – Vodafone Türkiye’nin bu yıl üçüncü kez ismini verdiği, dünyada kıtalararası koşulan ilk ve tek yarış olan Vodafone İstanbul Maratonu’nun 36’ncısı 16 Kasım Pazar günü (yarın) gerçekleştirilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş. tarafından, Vodafone’un isim sponsorluğunda düzenlenen ve bu yıl “#birsebebivar” sloganıyla koşulacak Vodafone İstanbul Maratonu’na 118 farklı ülkeden 25 bini aşkın rekor katılım bekleniyor. Maraton coşkusunu yaşamak isteyen İstanbulluların son katılım şansı, 15 Kasım Cumartesi (bugün) akşamına kadar sürecek olan Maraton Fuarı’nda devam ediyor.

 

 

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, şunları söyledi:

 

 

“Vodafone Türkiye olarak, ülkemizin en geniş katılımlı kitlesel etkinliği Vodafone İstanbul Maratonu’na isim sponsoru olarak destek vermekten gurur duyuyoruz. Teknolojimizi ve küresel gücümüzü seferber ederek Vodafone İstanbul Maratonu’nu daha da büyütmeyi hedefliyoruz. İstanbul Maratonu’nu dünyanın majör maratonları arasına sokma hedefimiz ve kurumsal sorumluluk vizyonumuz kapsamında, bağış konusunu son derece önemsiyoruz. Günümüzde maraton koşucuları, severek yaptıkları bu sporu gönüllülük anlayışıyla birleştirerek hayır işine de dönüştürüyor ve özellikle bağış toplama ihtiyacı duyan vakıflara destek oluyorlar. Bu gerçekten hareketle ve koşmak için herkesin bir sebebi olduğu inancıyla, Vodafone 36. İstanbul Maratonu’nun sloganını ‘#birsebebivar’ olarak belirledik. Vodafone İstanbul Maratonu’na bağış karşılığı katılımın ve toplanan bağış miktarının her sene artmasını memnuniyetle izliyor ve bu artışın daimi olması için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Geç kayıt fırsatıyla beraber 25 bini aşkın sporcunun katılımını beklediğimiz Vodafone İstanbul Maratonu’na katılımın her sene rekor artışla büyümesinden mutluluk duyuyoruz. Tüm İstanbulluları yarın sabah maratona bekliyoruz.”

 

25 bini aşkın katılım hedefleniyor

1979’dan bugüne kesintisiz olarak her yıl düzenlenen ve kıtalararası koşulan ilk ve tek yarış olma özelliğine sahip olan Vodafone İstanbul Maratonu, maraton (42,195 km), 15 km ve 10 km koşuları ile halk yürüyüşü olmak üzere dört ana kategoride koşulacak. Vodafone 36. İstanbul Maratonu’nun koşu etkinlikleri yarın tamamlanacak. 2012 yılında Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından “Altın Kategori” unvanına layık görülen maratona kayıtların sona erdiği 30 Eylül itibariyle yaklaşık 22 bin koşucu kayıt yaptırarak yeni bir rekora imza attı. Bu rakamın geç kayıtlarla birlikte 25 bini aşması bekleniyor.

Etiketler:
📆 15 Kasım 2014 Cumartesi 11:07   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR