MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Sağlık, Toplum » YA EVSİZLER NE OLACAK ?
YA EVSİZLER NE OLACAK ?

KORONAYLA MÜCADELEDE UNUTULAN KESİM: EVSİZLER

SOKAKTA YAŞAYANLAR KORONADAN NASIL KORUNACAK?

CHP’li vekil Mahmut Tanal, koronavirüs tehdidine karşı savunmasız kalan sokakta yaşayan vatandaşların durumunu Meclis gündemine taşıdı.

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, evsiz, sokakta yaşayan vatandaşların koronavirüs salgınından korunması amacıyla hangi tedbirlerin alındığını Meclis gündemine taşıdı.

EN ETKİLİ MÜCADELE YÖNTEMİ HİJYEN VE SOSYAL MESAFE

Tanal, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un ayrı ayrı yanıtlaması talebiyle hazırladığı önergede, tüm dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan Covid-19’la mücadelenin en etkili yolunun hijyen koşullarının ve sosyal uzaklaşmanın sağlanması olduğunu hatırlattı.

SOKAKTA YAŞAYANLARA KORONA TARAMASI YAPILDI MI?  

Tanal bu doğrultuda sosyal uzaklaşma imkanı bulunmayan, genel hijyen koşullarını sağlamak açısından yeterli imkanları olmayan vatandaşlarımızın sağlığı açısından bakanlıklarca ne gibi tedbirlerin alındığını sordu. Tanal, sokakta yaşayan vatandaşların tespit edilip gerekli sağlık tetkiklerinin yapılıp yapılmadığına ilişkin bilgi talep etti.

YURTLARA YERLEŞTİRİLSİNLER

Sokakta yaşayan vatandaşlar açısından bakanlıklarca koronavirüs salgını ile ilgili olarak önleyici yönde herhangi bir başlatılıp başlatılmadığını, şayet çalışma varsa detaylarını soran Tanal, Anayasada güvence altına alınan ‘sosyal devlet’ ilkesi gereğince tüm yurttaşlar için gerekli önlemlerin alınmasının ve ücretsiz sağlık hizmetinin sunulmasının devletin görevi olduğunu kaydederek, “Bu bağlamda okulların tatil olması ile boşalan üniversite yurtlarına sokakta yaşayan vatandaşlarımızın yerleştirilmesi ile sosyal uzaklaşma ve hijyen koşullarına etkili erişimleri sağlanamaz mı?” diye sordu.

CHP’li Mahmut Tanal, önergenin devamında, “Şayet Bakanlığınız tarafından bu yönde herhangi bir işlem tesis edilmediyse bu durum gerek Anayasamızın 2. maddesi ile güvence altına alınan ‘sosyal devlet’ ilkesi ve Anayasamızın 10. maddesiyle güvence altına alınan ‘eşitlik’ ilkesinin ihlali anlamına gelmemekte midir?” sorusunu yöneltti.
Av. Mahmut TANALCHP İstanbul Milletvekiliİnsan Hakları Komisyonu ÜyesiTel: 0312 420 55 60-61Faks: 0312 420 20 90

📆 24 Mart 2020 Salı 12:22   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR