MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Yakacık Yeni Mahalle geleceği için buluştu
Yakacık Yeni Mahalle geleceği için buluştu

Kartal Belediyesi ilçede bulunan 20 mahalleyi vatandaş ile birlikte yönetmek amacıyla mahalle toplantılarına başladı. Pilot mahalle olarak belirlenen Yakacık Yeni Mahalle’de başlatılan çalışmalar önümüzdeki günlerde tüm mahallelerde yaygınlaştırılacak.

 

Kartallı vatandaşların mahallelerinde yaşadıkları sorunları, birlikte çözümlemek ve mahallenin geleceğini birlikte oluşturmak hedefi ile ilk toplantı Yakacık Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Yakacık Yeni Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların katıldığı toplantıya Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Av. Hüsnü Yeşilyurt, Kartal Kent Konseyi Başkanı İrfan Kurtuluş ve Yakacık Yeni Mahalle Muhtarı İlhan Düzülütaş, Kartal Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Burcu Yurttutan katıldı. Toplantıda yapılan konuşmalarda

vatandaş katılımının önemine dikkat çekildi.

 

Toplantıda mahalle sakinleri sıkıntılarını paylaşarak şikayet, talep, dilek, görüş ve önerilerini aktardılar. Kartal Belediyesi Strateji Müdürlüğü’nün kayıt altına aldığı talep, şikayet ve öneriler düzenlenen toplantıda 2 bölüm halinde konuşuldu.

 

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Av. Hüsnü Yeşilyurt da bazı konularda görüşlerini dile getirerek her iki mahallenin sakinlerine bilgi verdi ve toplantının en önemli amacının Kartal’ı birlikte yönetmek olduğunu söyledi.  Kartal Belediyesi’nin 1 olan kreş sayısını 11’e çıkarttığını belirten ve önümüzdeki günlerde 4 yeni kreşin daha açılacağını belirten Yeşilyurt, hedefin her mahalleye bir kreş olduğunu söyledi. Saatlik bakım uygulaması başlattıklarını belirten Yeşilyurt, bu sayede evde olan kadınların da sosyal yaşama katılmasını sağlamaya çalıştıklarını vurguladı.

 

Toplantının ilk kısmında mahalledeki sorunlar tartışıldı, ikinci kısmında ise sorunlar oylamaya sunuldu. Oylama sonucunda ortaya çıkan önceliklere göre, Belediye tarafından kısa vadede çözüme ulaştırılabilecek bir sorunun seçilip uygulanacağı aktarıldı. Böylece, Kartallı vatandaşların Belediye ile ortaklaşa gerçekleştireceği çalışmaların etkin ve verimli sonuçlar doğuracağına dair vurgu yapıldı.

📆 02 Haziran 2015 Salı 11:45   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR