MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » YAPACAĞIM DİYEREK GELMİYORUM, YAPTIĞIMDA GÖRÜN DİYORUM…
YAPACAĞIM DİYEREK GELMİYORUM, YAPTIĞIMDA GÖRÜN DİYORUM…

2019 Yerel seçimleri yaklaşıyor, yaklaştıkça da heyecanı artıyor. Belediye Başkan adayları ve Meclis Üyelerinin yanı sıra Muhtar adayları da seçim çalışmalarına başladı.
20 Mahallesi bulunan Kartal’da da Muhtar adayları belli olmaya başladı. Kartal’ın eski mahallerinden 30 Bin nüfusu olan Atalar mahallesi Muhtar adaylarından Selim Yıldırım’la güzel bir söyleşi gerçekleştirdik. Kendisine seçmenlerinin ve okuyucularımızın daha yakından tanıması için kendisini bizlere anlatmasını,tanıtmasını istedik.

M.K: Merhaba Selim bey muhakkakki mahallenizde tanınıyorsunuz, ama biz sizi daha yakından tanımak istiyoruz, kimdir Selim Yıldırım, aslen nerelidir,evlimidir, ne işle meşguldür…
S.Y: 1981 yılında Kartal Atalar mahallesinde doğdum.37 senedir bu mahallede ikamet ediyorum.Evliyim ve iki çocuk babasıyım.Elektrik,Gayrımenkul ve Geri dönüşüm üzerine farklı sektörlerde işlerimiz var.Mahalle sakinlerimizin çoğu zaten beni ve ailemi tanıyor.
M.K: Muhtar adaylığı fikri nasıl doğdu sizde…? Nasıl karar verdiniz…?
S.Y: Mahalleme hizmet etmek, mahalle yararına birşeyler yapmak öteden beri içimde olan bir şeydi.Hayalim değildi ama çok istediğim bir şeydi. Biliyorsunuz aslında muhtarlık diğer dernekler ve stk’lar gibi birazda gönül işi. malum çok büyük bir maddi beklentisi olan bir şey değil bu ve bu yüzden ben sadece hizmet etmek adına aldım bu kararı.Muhtarlığın bana sağlıyacağı tek katkı, itibar katar, kariyer katar…
Muhtarlıkların Belediyeler gibi bir bütçesi olmadığı için yapacak çok şeyi yok aslında ama yaptırım gücü var.Muhtarlıklar bana göre birer köprüdür, mahallelerin eksik yanlarını, ihtiyaçlarını muhatabı olan gerekli kurumlara iletmektir ve çözüm üretmektir.
Bizde aday olarak bu açıdan baktık olaya ve mahallemizin sorunlarını çözmeye talip olduk. Ama benim bir felsefem var seçmenime yapamayacağım işin sözünü vermeyeceğim, yaptıkça göreceksiniz diyeceğim.
M.K: Muhtarların siyasi görüşü bağımsızmı olmalı sizce…?
S.Y: Muhtarlar her görüşe açık olması lazım, her siyasi görüşe, her dini görüşe,açık olması gerek diye düşünüyorum. Çünkü nüfuslar arttıkça mahallerde de yapılar değişiyor, her kesimden insanlar aynı mahallelerde yaşamaya başlıyor.
Ben Atalar’da doğdum ,bu yüzden olsa gerek herkes beni ve ailemi tanır sever, bizlerde mahallemizde yaşayan herkesi sever sayarız. Mahallemde sevildiğime inanıyorum. Mahallemiz için iyi şeyler yapabileceğimi biliyorlar bu anlamda bana güveniyorlar, buda bana gurur veriyor.
M.K: Size göre mahallenin eksikleri neler ? yada yapılmayanları diyelim…
S.Y: Hangisinden başlıyayım bilmiyorumki,Belediyenin yapması gereken ,yoldur,kaldırımdır gibi konulara girmeyeceğim ama benim gördüğüm ve seçilirsem eğer yapm ak istediklerimden bahsedeyim size…
Gençler üzerine projelerim var, külütürel, sosyal yardımlaşma , etkinlikler anlamında yapılacak bir çok şey var bu anlamlarda.
Şu anda çalıştığım destek verdiğim iki STK var , bu derneklerde mahallemin sorumluluğu verildi bana ama malumuz dernekler ve STK’lar kısıtlı bütçelerle bir şeyler yapmaya çalışıyor.
Ben Muhtar olursam, başta da dediğim gibi gençlerle hareket edeceğim, aza listemde onlara da yer vereceğim, onların başta uyuşturucu ve madde bağımlılığı gibi kötü alışkanlıklardan uzak durması için elimden geleni yapacağım.
Mahallemde kuracağım gençlik merkezinde onların kitap okumalarını, unuttuğumuz çocukluğumuzda kalmış masa tenisi gibi spor aktivitelerini yapmalarını sağlayacağım, satranç turnuvaları düzenleyip onlara orada birlik ve beraberliğin nasıl olabileceğini göstermeye çalışacağım.
Mahallemizde bulunan engelli vatandaşlarımızın yapamadığı yada yapmakta zorlandığı şeyleri yapmaya çalışacağım. Mesela evinden çıkamayan bir engelli vatandaşımızın ayağına mahallemden bir berberi onun ayağına götüreceğim, evinde o ihtiyacını karşılayacağım. Hasta yatağı şu an için en çok sorun olan şey elimden geldiğince o anlamda da çareler üretmeye çalışacağım.
Uyuşturucu malum, Dünyanın ve Ülkemizin kanayan yarası ve en çok ta gençler üzerinde bu anlamda etkileşim yapmaya çalışıyorlar. Seçtikleri ortamlarda okul önleri ve parklar Emniyet ve Kaymakamlığın da yardımı ile bu noktaların önlerinde güvenlik kameraları koyulmasını sağlamaya çalışacağım.
Mahallemizde yaşayan sakinlerimizin bizden istediği şeyleri ivedilikle gerekli mercilere ulaştırıp sorunları çözüm aşamasına getireceğim.
Mevcut muhtarımızda göreve geldiği günden bu güne bir çok etkinlik yaptı, çoğu gereklimiydi tartışılır ama iyi niyetle yaptığına inanıyorum. Kendisini eleştirip işi seçim propagandasına dökmek istemiyorum ama yaptığı etkinlikleri,programları ve yardımları keşke herkesin gözü önünde, canlı yayınlarla değilde keşke daha sade şekilde yapabilseydi.
Ben yardıma muhtaç vatandaşlarımızın o an için rencide edilmemesi taraftarıyım. İnsanların sosyal medyada yada basında deşifre edilmemesi gerektiğini düşünüyorum, yaptığın yardımın paketlerini çekebilirsin eğer bir yerlerde yayınlansın istiyorsan bununda sadece tek bir faydası olur , o yardım kolilerini yada paketlerini gören başka ihtiyaç sahipleri de gelip Muhtarlıklarımızdan talep de bulunabilirler böylece.
Dedim ya amacım kimseyi eleştirmek, yermek değil ama dediğim gibi bir elin verdiğini diğer el görmemeli düşüncesine sahip olanlardanım.
Mahallemi seviyorum, sakinlerimizin de beni sevdiğine inanıyorum ve bu yüzde aday oldum…
YAPACAĞIM DİYEREK GELMİYORUM, YAPTIĞIMDA GÖRÜN DİYORUM…

Muhtar adayımıza çıktığı bu yolda başarılar diliyoruz.

Galeri
📆 19 Ekim 2018 Cuma 01:22   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR