MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » ‘YAŞANANLAR BOŞUNA DEĞİL’ SÖYLEŞİSİ KARTAL’DA YAPILDI
‘YAŞANANLAR BOŞUNA DEĞİL’ SÖYLEŞİSİ KARTAL’DA YAPILDI

Kartal Belediyesi ve Bursa Barosu – Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi işbirliğinde bu yıl 9.su düzenlenen “Yaşananlar Boşuna Değil” söyleşisi Kartal’da yapıldı. İlahiyatçı Yazar Recep İhsan Eliaçık’ın konuşmacı olarak katıldığı, Soğanlık Kültür Merkezi’nde gerçekleşen söyleşinin dinleyicileri arasında Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay, Meclis üyeleri, birim müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar yer aldı.

İlahiyatçı Yazar Recep İhsan Eliaçık, söyleşide yaptığı konuşmada toplumdaki kamplaşmanın yıkılması gerektiğinin altını çizdi. Eliaçık, “Güzel günler göreceğiz inşallah. Bu dönemi de kimimiz gülerek, kimimiz hayıflanarak, kimimiz ‘Neydi o günler’ diyerek anacağız. Kişinin özeleştiri yapması kolay değildir. Kişinin kendi tarihiyle hesaplaşması, kendisiyle yüzleşmesi; hem kendini hem de içinde bulunduğu grubu, içinde bulunduğu partiyi, içinde bulunduğu kabileyi, aşireti hatta kendi ülkesini, kendi milletini, kendi ulusunu, kendi tarihini, kendi devletini eleştirmesi çok zordur. Buna kolay kolay kimse yanaşmaz. Karşı tarafa bulaşmak ise kolaydır. Ben bu kamplaşmanın ve kabileleşmenin dağıtılması ve yıkılması gerektiği kanaatindeyim” dedi.
Söyleşinin ardından Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay, İlahiyatçı Yazar Recep İhsan Eliaçık’a kartal heykelciği takdim etti.

📆 19 Mayıs 2018 Cumartesi 00:06   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR