Yunus Emre Enstitüsü, Türkçe Yaz Okulları projesiyle ülkemizde ağırladığı yabancı öğrencilere Türk kültürünü ve tarihini de yakından tanıtıyor. Bu kapsamda İzmir kent merkezi, Bergama Akropol Örenyeri ve Efes harabelerini gören gençler Anadolu’nun binlerce yıllık tarihine hayran kaldılar.
2015 Uluslararası Türkoloji Yaz Okulunda eğitim alan Türkçe aşığı gençler, hem dillerini geliştiriyor hem de Türkiye’nin dört bir yanını gezerek, Türk kültürünü ve tarihini yakından tanıma fırsatı yakalıyor. Bu kapsamda Bursa’da ağırlanan öğrenciler, içinde tarihi değerlerin de olduğu kapsamlı bir İzmir gezisine çıkarıldılar. Anadolu’nun en zengin tarihi varlıklarını içinde barındıran Ege’yi yakından tanıma fırsatı bulan öğrenciler bu zenginliği yerinde yaşadılar.
Binlerce yıllık tarihi ve kültürel doku
Ülkelerinde öğrendikleri Türkçeyi Türkiye’de geliştirip, Türk tarihini ve kültürünü yakından tanımak isteyen gençler, İzmir’e hayran kaldılar. Kentin tarihi yerlerini gezen öğrenciler, öğrendikleri Türkçeyi daha da geliştirme fırsatı buldular. İzmir kent merkezi, Bergama Akropol Örenyeri ve Efes harabelerini gören gençler Anadolu’nun binlerce yıllık tarihine hayran kaldılar. İngiltere’den, Polonya’ya; Lübnan’dan Rusya’ya kadar onlarca ülkeden gelen yabancı gençler, İzmir’in tarihi dokusunu yerinde yaşayarak öğrenme fırsatı buldular.
Dil, kültür ve tarih bir arada
Türk dilini, kültürünü ve tarihini dünyaya tanıtmak için yurt içinde ve dışında önemli projelere imza atan Yunus Emre Enstitüsünün Yaz Okulu projesi kapsamında farklı ülkelerden gelen yüzlerce yabancı öğrenci Türkiye’nin farklı kentlerine dağıtıldı. Geldikleri kentlerdeki üniversitelerde Türkçelerini geliştirmeye devam eden yabancı öğrenciler, öğrendikleri dilin kültürünü ve tarihini de yerinde görerek yaşıyorlar.
Bir yanıt yazın