MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Büyükşehir, Genel, Manşet, Toplum » YENİ ÇEVRE PROJESİ İÇİN İMZALAR ATILDI
YENİ ÇEVRE PROJESİ İÇİN İMZALAR ATILDI

Çevre ve enerji alanında büyük adım olan İstanbul’un geleceğini aydınlatacak proje için imzalar atıldı. Eyüp Kemerburgaz Evsel Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi”nin 1 Milyon 500 bin kişinin elektrik ihtiyacını karşılayacağını belirten Başkan Kadir Topbaş, “Bir taraftan çöpü bertaraf ederken elektrik enerjisi üreten ve yılda 1 milyon ton karbondioksit salınımını ortadan kaldıracak olan müthiş bir çevre projesi” dedi.

 

Eyüp Kemerburgaz Evsel Atık Yakma Ve Enerji Üretim Tesisi İnşaatı Sözleşme İmza Töreni, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla gerçekleşti. Saraçhane belediye binasındaki törene Japon Hitachi Zosen İnova Şirketi CEO’su Franz Josef Mengende, Makyol İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Çebi, İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı ve İBB Genel Sekreter Yardımcıları Çağatay Kalkancı-Mevlüt Bulut-Nihat Macit de katıldı.

Törende konuşan Başkan Kadir Topbaş, dünyanın neresinde ne var takip ederek kendileri geliştirerek her hizmet alanında en son teknolojileri kullandıklarını belirterek, “Dünyada ilkleri kullanan bir belediyeyiz. Her alanda başarılıyız ve öncüyüz. Türkiye ve dünyaya model olmanın gururunu yaşamaktayız” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak ulaşımdan sonra en büyük yatırımları çevreye yaptıklarına dikkat çeken Kadir Topbaş, “Yatırım bütçemizin yüzde 21’ini çevre yatırımlarına ayırıyoruz. Yatırımlarımızda çevreye özellikle hassasiyet göstermekteyiz. Bu sadeye İstanbul’un ekolojisi yeniden kendine geliyor. Aktif yeşil alanlarımızı yüzde 100’e yakın arttırdık. 10 milyon ağaç diktik. Duvarlarda bile çiçekler açtırdık” diye konuştu.

Türkiye’nin bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 5,1 büyüme gösterdiğ

📆 14 Eylül 2017 Perşembe 13:42   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR