MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Kartal, Manşet, Toplum » YENİ TÜRKÜ KARTALLI ÖĞRETMENLER İÇİN SAHNE ALDI
YENİ TÜRKÜ KARTALLI ÖĞRETMENLER İÇİN SAHNE ALDI

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Öğretmenler Günü dolayısıyla Türkiye’nin sevilen müzik grubu Yeni Türkü’yü Kartallı sevenleriyle buluşturdu.

Her biri dönemlerine damga vurmuş şarkıları ile gönüllerde taht kuran efsanevi grup “Yeni Türkü”,  Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde düzenlenen konserde hayranları ile buluştu. Geceye Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve eşi Feray Öz’ün yanı sıra; Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay, Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri, Kartal Belediyesi Kültür Müdürü Adem Uçar, İmar ve Şehircilik Müdürü Müjgan Özer, Kartal’daki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler ve Kartallı vatandaşlar katıldı. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün önerisi ile sanatçı Derya Köroğlu’na günün anısı için hazırlanan Kartal heykelciğini emekli öğretmen ve Kartal Gönüllüleri Platformu Başkanı Hülya Çimen Koyun takdim etti.

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün düzenlediği ve Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nin koridorlarına kadar tamamen dolduğu konserde sahne alan efsanevi grup; Fırtına, Yeşilmişik, Çember, Nakka, Mamak Türküsü, Karanfil, Sezenler Olmuş, Bana Bir Masal Anlat Baba gibi dillere yerleşmiş şarkılarını bu kez öğretmenler için seslendirdi. Sanatçı Derya Köroğlu’nun ve diğer müzisyenlerin performansının ayakta alkışlandığı konsere Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, eşi Feray Öz ile birlikte katıldı. Kartallı öğretmelerin ve seyircilerin de büyük bir coşku il eşlik ettiği konserin finali ise İzmir Marşı ile yapıldı. Konserin ardından sahneye çıkarak sanatçı Derya Köroğlu’na ve Yeni Türkü Grubu’na teşekkür eden Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, günün anısı için hazırlanan Kartal heykelciğini takdim etmek istediğini; ancak bunu bir öğretmenin yapması gerektiğini söyleyerek emekli öğretmen ve Kartal Gönüllüleri Platformu Başkanı Hülya Çimen Koyun’u sahneye davet etti. Hülya Çimen Koyun’un plaket takdiminin ardından grup üyeleri adına konuşma yapan Derya Köroğlu, Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde konser vermenin kendileri için özel bir anlamı olduğunu ifade ederek Yeşilmişik adlı şarkılarının Hasan Ali Yücel’in oğlu Can Yücel’in şiirinden bestelendiğini ve bu şarkıyı burada seslendirmenin güzel bir duygu olduğunu söyledi.  Sanatçı Köroğlu, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e böyle anlamlı bir günde Kartallı sevenleri ile kendilerini buluşturma şansı verdiği için de teşekkür etti.

Galeri
📆 26 Kasım 2018 Pazartesi 11:35   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR