MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Alt Manşet, Genel, Toplum » YTÜ EKİBİ TÜBİTAK YARIŞMASINDAN İKİ KUPAYLA DÖNDÜ
YTÜ EKİBİ TÜBİTAK YARIŞMASINDAN İKİ KUPAYLA DÖNDÜ

ALTERNATİF ENERJİLİ ARAÇ YARIŞLARINA ‘YILDIZ’ DAMGASI

 

 

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Alternatif Enerjili Sistemler Kulübü (AESK), TÜBİTAK tarafından düzenlenen Alternatif Enerjili Araç yarışlarında iki kategoride birden kürsüyü çıkmayı başardı. Yıldızlı öğrenciler Hidromobil kategorisinde 2., elektromobil kategorisinde de 3. olarak iki kupa birden kaldırdı.
TÜBİTAK tarafından 2005 yılından itibaren gerçekleştirilen Alternatif Enerjili Araç Yarışları bu yıl da Körfez Yarış Pisti’nde gerçekleştirildi. Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden çok sayıda ekibin katıldığı yarışlar, Elektromobil ve Hidromobil kategorilerinde gerçekleştirildi.
Verimlilik üzerine gerçekleştirilen yarışların ‘Hidromobil’ kategorisinde teknik kontrolleri geçen 9 takım piste çıkarak mücadele etti. Araçlar 45 dakikalık zamanda pistte 10 tur attılar. 10 tur sonunda araçların harcadığı yakıt hesaplandı ve yarış sonucunda YTÜ Alternatif Enerjili Sistemler Kulübüne ait Hyd-RS isimli araç en verimli ikinci araç oldu.

 
“ELEKTRİKLİ ARAÇLA 28,9 KURUŞA 60 KİLOMETRE”

 
Elektromobil kategorisinde teknik kontrolleri geçen 37 takım yarışmaya hak kazandı. Yine verimlilik esaslı yarışmada ekiplerden 65 dakikalık sürede pistte 30 tur atması istendi. 30 turun sonunda yapılan hesaplamalara göre Yıldız Teknik Üniversitesi Alternatif Enerjili Sistemler Kulübü’nün Electra isimli aracı teknik aksaklıklara rağmen 28,9 kuruşa 59 kilometrelik performansla üçüncü olmayı başardı.
YTÜ AESK Başkanı Mekatronik Mühendisliği öğrencisi Abdullah Kızıl, Yıldız Teknik Üniversitesi Alternatif Enerjili Sistemler Kulübü olarak 2005 yılından bu yana bu alanda çalışma gösterdiklerini belirterek, bu seneki yarışlara mekanik,elektrik-elektronik ve kompozit ekiplerinden oluşan 18 kişilik bir kadroyla bir senelik bir sürede hazırlandıklarını ifade etti. Kızıl, kulübümüzün sahip olduğu teknik alt yapı ve bilgi birikimi sayesinde ortaya alternatif enerjiyi kullanarak geleceğe yön verecek iki araç sçıkardık. Yarışlarda aynı kadroyla iki ayrı kategoride iki ayrı araç yapan tek ekip olmamız ve bu iki aracın da dereceye girerek kupa alması bizi sevindirdi. AESK olarak okulumuza son 3 yılda 5 kupa kazandırdık. Artık bu bilgi ve tecrübemizle okulumuzu uluslararası platformda en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz.” dedi.

 

 
T

📆 13 Ağustos 2015 Perşembe 12:52   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR