MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Alt Manşet, Belediye, Genel, Manşet, Toplum » ​Marmaray Yolcuları Oruçlarını Durakta Açtı
​Marmaray Yolcuları Oruçlarını Durakta Açtı

Zeytinburnu Belediyesi iftara yetişemeyen Marmaray yolcularına sıcak çorba ikram etti. Kazlıçeşme İstasyonu’nda ikram edilen çorbalarla durakta iftarını açan vatandaşlar, uygulamadan oldukça memnun olduklarını dile getirdi.

 

 

Zeytinburnu Belediyesi Ramazan ayı boyunca yolda kalan vatandaşlara iftar saatinde çorba ikramında bulunmaya devam ediyor. Belediye ekipleri, Marmaray Kazlıçeşme İstasyonu’nda iftara yetişemeyen vatandaşlara mercimek çorbası, hurma, ekmek ve su ikram etti. İftar saatinde evine yetişemeyen yüzlerce yolcu ezanın okunmasıyla birlikte oruçlarını dağıtılan iftariyeliklerle açtı.

Marmaray Kazlıçeşme durağında ikram edilen sıcak çorbayla iftarını açan Abdullah Yıldırım, “İşten çıktım eve gidiyordum ancak eve yetişemedim. İftarı kaçırınca duraktaki çorba ikramına denk geldim. Bu ramazan ilk defa orucumu dışarıda açmış oldum. Eve gidemedik ama en azından iftarımızı vaktinde açtık.” şeklinde konuştu.

Trafikten dolayı iftara geciken Yavuz Demir, “Çok güzel bir ikram, çünkü eve gidene kadar su içebilirdik fakat midemize bir lokma girmezdi. Bir şeyler alsak bile alelacele yemiş olurduk. Vesile olanlardan Allah razı olsun.” diye konuştu.

 

 

“İSLAM ALEMİNDE BU TÜR ETKİNLİKLERİN OLMASI SEVİNDİRİCİ”

Hasta ziyaretinden döndüğünü ve iftara yolda yakalandığını anlatan Özcan Öztürk ise, “Hastamız vardı, ameliyat olduğu için onunla birlikteydik. Bu yüzden de iftara yetişemedik, orucumuzu yolda açmamız icap etti. Allah kabul etsin, ikram için çok teşekkür ediyoruz. İslam aleminde bu tür ikramların yapılması sevindirici.” ifadelerini kullandı. Kazlıçeşme Marmaray Durağı’nda taksicilik yapan Murat Meral de, “Zaman zaman orucumuzu dışarıda açmak zorunda kalıyoruz. Bu tür durumlarda durağımızın hemen yanı başındaki çorba ikramına koşuyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

📆 27 Haziran 2016 Pazartesi 10:07   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR