MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » 15 Temmuz Şehitleri için Vefa Gecesi
15 Temmuz Şehitleri için Vefa Gecesi

15 Temmuz Şehitleri, Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen “15 Temmuz Şehidan-ı Şeb-i Arus” gecesinde yad edildi. “Maruz kaldığımız hain terör saldırılarının varlık mücadelemizin devam ettiğinin bir göstergesi” olduğunu söyleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Öldükten sonra bile hayat süren peygamber efendimize komşu olmak şerefine nail olmuş canlarımızın aziz hatıralarını yâd etmek için buradayız.” dedi.

 

Beyoğlu Belediyesi, 15 Temmuz Şehitlerini dua makamında yad etmek amacıyla özel bir anma programı düzenledi. Grand Pera- Emek Sineması’nda gerçekleştirilen “15 Temmuz Şehidan-ı Şeb-i Arus” gecesinde Halil Necipoğlu, Melihat Gülses ve Necip Gülses, çoğunluğu Hz. Mevlana’nın şiirlerinden derlenmiş özel bir repertuarı şehitler için seslendirdi. 15 Temmuz darbe girişiminde ve hain terör saldırılarında hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimiz için duaların okunduğu geceye, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Avukat Harun Muş, Beyoğlu İlçe Müftüsü Aydın Yığman, İKSV Genel Müdürü Görgün Taner ve Grand Pera Emek Vakfı Başkanı Remzi Buharalı’nın yanı sıra çok sayıda gazi ve şehit yakını katıldı.

ÇANAKKALE’DE BAŞLAYAN SALDIRILAR DEVAM ETMEKTEDİR

Programın açılışında konuşan Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, öldükten sonra bile hayat süren peygamber efendimize komşu olmak şerefine nail olmuş şehitlerimizin aziz hatıralarını yâd etmek için bir araya geldiklerini belirterek, “Çanakkale geçilememiştir. Çanakkale’de başlayan saldırılar devam etmektedir. Her gün bir başka yerde patlayan bombalar, tertip edilen terörist eylemler, huzurumuza ve kardeşliğimize kast eden şer odaklarının mevcudiyeti bunun ispatıdır. Şehitlerimizin aziz hatıraları, bizlere emanet bıraktıkları vatan sevgisi, destansı cesaret ve şehadet örnekleriyle bu kötü günlere cansiperane direnç gösteriyoruz. Ölümünü düğün kabul eden Mevlana Hazretlerinin ferasetine sığınıyoruz.” dedi.

BU GECE, ŞEHİTLERİMİZİN RUHLARINA GÖNDERİLECEK BİR DUADIR

Başkan Demircan, “İçerisinden geçtiğimiz bu kanlı günler, maruz kaldığımız hain saldırılar bize göstermiştir ki, varlık mücadelemiz devam etmektedir. Ne yapsalar boş. Onların dirliğimize ve birliğimize vurduğu her darbe bizi bölmek yerine birbirimize perçinleyecektir. Tertibi gerçekleştirilen bu gece aziz şehitlerimizin ruhlarına gönderilecek bir vefa nişanı, bir duadır. Mevlana Hazretlerinin hikmetli sözlerinden derlenmiş ve bestelenmiş bu nefeslerle, gönül tellerimizin sızlayacağı bu gecede şehitlerimize dualarımızı göndermekten geri durmayalım. Rabbimden, vatanı uğruna can veren kardeşlerimin şehadetini kabul buyurmasını niyaz ederim.” ifadelerini kullandı.

📆 21 Aralık 2016 Çarşamba 13:31   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR