MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel » “18 Ak Partili Başkandan Kartal Çıkarması “
“18 Ak Partili Başkandan Kartal Çıkarması “

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Yüz Yüze 100 Gün” programları kapsamında, İstanbul’un 17 ilçesindeki belediye başkanı Kartal’ın mahallelerinde vatandaşlarla buluştu.

Kartal’da ikinci kez düzenlenen “Yüz Yüze 100 Gün” programlarında bu defa belediye başkanları ile saha çalışmaları yapıldı. Kartal’ın 20 mahallesinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ziyaretlere AK Parti Kartal İlçe Başkanı Ebubekir Taşyürek, yönetim kurulu üyeleri ve Kartal Belediyesi AK Parti Meclis üyeleri eşlik etti.

AK Parti Kartal İlçe Başkanı Ebubekir Taşyürek’in ev sahipliğinde geçen “Yüz Yüze 100 Gün” programlarına AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Poyraz katıldı.

Belediye başkanları ilk olarak sabah saatlerinde ilçe binasında toplandılar. Mahalle ziyaretleri öncesinde bir konuşma yapan AK Parti Kartal İlçe Başkanı Ebubekir Taşyürek, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Taşyürek yaptığı açıklamada;

“Bütün kalbimle inanıyorum ki bugün belediye başkanlarımızla yapacağımız toplantılar kaliteli ve verimli geçecektir. Çünkü bizim belediye başkanlarımız İstanbul’un dört bir tarafında Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı belediyecilik anlayışını daha da ileri seviyelerde hayata geçirerek İstanbullu hemşehrilerimize hayata geçiriyorlar. Belediye başkanlarımızın yaptıkları bizler için gurur kaynağı. Bunlardan komşumuz olanları biraz daha yakın görerek, bizim de çalışmalarımıza örnek göstererek belediyelerimizin çalışmalarını gururla anlatıyoruz.

CHP’li Belediye’de sayesinde yerel siyaset Kartal’da duvara tosladı

Bildiğiniz gibi Kartal’da 2009’dan bu yana bir CHP Belediye Yönetimi var, CHP’li belediye yönetimiyle beraber maalesef Kartal’da yerel siyaset duvara toslamış vaziyette. 2009 yılına kadar AK Parti’nin yaptığı hizmetler dışında kalıcı eserler dışında o günden bugüne yaklaşık 14 yıl geçmesine rağmen, Kartal’da maalesef CHP Belediyeciliği tarafından bir tane kalıcı dikili eser yok buna buradaki basın mensupları da şahittir. Bütün Kartal halkı da şahittir. Kartal İstanbul’un kadim kentlerinden birisi, Kartal’ın bünyesinden çıkan bir sürü ilçemiz var. Kartal varken olmayan ilçelerimiz AK Partili belediye başkanları elinde çok güzel hizmetler alırken, kentleşme yolunda çok önemli noktalara gelirken maalesef, çok eski kadim bir kent olan Kartalımız yerinde saymaya hatta gerilemeye devam ediyor. Buna başkanlarımız da arazi çalışmasında bizzat şahit olacaklar. Kartal’ın 20 mahallesi var ve bu 20 mahalledeki sorunlar 2009 yılında bıraktığımız yerde halen devam ediyor. Sadece Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından yapılan kentsel dönüşüm (yerinde dönüşüm) çalışmaları var.”

Taşyürek’in ardından AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de toplantıda bir konuşma yaptı. Kabaktepe şunları kaydetti:

“AK Parti’nin temel yaklaşıma milletine rağmen değil milletine göre hareket etmektir. Milletin adına düşünmek değil, milletiyle birlikte karar vermektir. İşte bu yüz yüze 100 gün programlarımız da milletimize rağmen değil milletimize göre milletimizle beraber karar alma süreçlerinde İstanbul’daki 39 ilçemizdeki tüm vatandaşlarımızın tüm kardeşlerimizin umutlarını, ümitlerini, taleplerini, yaklaşımlarını, bakış açılarını, en yetkili kişiler tarafından organlarımız tarafından dinlenilmesi duyulması amacıyla çok güçlü bir iletişim mekanizması oluşturdu. Bakanlarımız sahadalar, milletvekillerimiz sahadalar, bugün de Kartal’da belediye başkanlarımız sahadalar. Dolayısıyla İstanbul’daki tüm hemşerilerimizin bu anlamda iletişimini güçlendirecek çok güçlü bir çalışmayı gerçekleştiriyoruz. Bu bizim 20 yıldır yapageldiniz bir şey. Pandemi biraz tüm herkesi sınırladığı gibi bizim çalışmalarımızı da sınırlamıştı. Pandemi sonrası yoğun bir şekilde, seçim mi var seçim mi yok değil, AK Parti kendi kimliğiyle karakteriyle 20 yıldır olduğu gibi, sürekli sahada, sürekli sokakta, sürekli caddede, halkıyla birlikte hareket etme, karakterini yine ortaya koymuş oluyor ve gerçekleştiriyor.

Hakikaten, her dönemin bir bakış açısı ve beklentisi var, 2023’ün de bakış açısı beklentisi farklı. Ömür Halisdemir’e kurşun sıkanları destekleyip hapse girenleri yeniden general yapmak isteyip istememeyi tartışacak kadar iktidar yolunda değerlerini hiçe sayacak, yok sayacak, şehitlerin varlığını neredeyse, gözünü karartacak şekilde olmamış gibi görecek bir yaklaşıma girmiş olmak ayrı bir üzüntü veriyor. Ülkenin geleceğe hazırlanması noktasındaki, yarışın burada değil başka bir yerde olması gerektiğini düşünüyoruz ve diliyoruz. İşte bizler Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde tüm Türkiye’de olduğu gibi İstanbullumuzda da Türkiye’ye bugüne kadar yapıp kattıklarımızı bugün ülkemiz için neler yaptığımızı ve geleceğin belediyeciliği AK Parti derken geleceğin Türkiye’sinde ne olması gerektiğini de söyleyeceğiz.

Gelece dair bazı şeyler söylediğimizde diyorlar ki ‘efendim siz 20 yıldır iktidarda değimliydiniz?’ Yirmi sene önce 30 yaşındaydık, şimdi 52 yaşındayız, dolayısıyla 20 sene boyunca değişen ihtiyaçları da geleceğe taşıyacağız. Yani CHP’nin temsil ettiği zihniyet donuk bir zihniyet. Statik bir zihniyettir, ülkeyi geri götürecek bir zihniyet olduğu için, geleceğe dönük söylenen kelimeleri, cümleleri, projeksiyonları da anlama kapasitesinde bir zafiyetleri var. Biz diyoruz ki ‘uzay ajansı kurduk’, ’20 yıldır neredeydiniz’, bugün kurduk, bugün ihtiyaç var. Diyoruz ki ‘Avrasya’yı yaptık’, ‘efendim 94’te neden yapmadınız?’ O zaman ihtiyaç yoktu, bugün yaptık.

Dolayısıyla 2023 hedefi demek, 2053 demek, 2071 demek, hayal kurabilmek demektir milletin adına milletiyle birlikte. Proje üretilebilmek demektir, milletin adına milletiyle birlikte ve uygulanan projeleri yapabilmek demektir. Bunun tecessüm etmiş hali AK Parti’dir, lideri de Recep Tayyip Erdoğan’dır.”

Yapılan konuşmaların ardından Belediye başkanları mahallelere dağılarak vatandaş ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirdiler.

Şadi Yazıcı Soğanlık Yeni Mahalle’de
Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ziyaretler kapsamında Soğanlık Yeni Mahalle’de temaslarda bulundu. Burada Yeni Mahalle Muhtarı Erol Yurdakul’u ziyaret eden Yazıcı vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Yaşanılan sıkıntıların çözümü konusunda düşüncelerini paylaşan Yazıcı’ya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Muhtarlık çıkışında açıklamalarda bulunan Yazıcı, İstanbul’un farklı ilçelerinde gerçekleştirilen bu saha çalışmalarının çok verimli geçtiğinin altını çizdi. Kartal’da gerçekleştirilen belediye başkanları ziyaretleri ile vatandaşlara dokunularak talep ve önerilerinin dinlediklerini vurguladı.

Hürriyet Mahallesi’nde Hilmi Türkmen’e yoğun ilgi

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in Hürriyet Mahallesi’ndeki ziyaretlerine vatandaşların ilgisi yoğundu. İlçe Başkanı ve yöneticilerininde katıldığı programda bir konuşma yapan Hilmi Türkmen; “Güzel bir Kartal ziyaretimiz oluyor. Vatandaşlarımıza merhaba diyoruz, esnafımıza hayırlı işler diliyoruz, çocuklara hediyeler veriyoruz ve Sayın Cumhurbaşkanımızın selamlarını iletiyoruz. Buradan tüm Kartallı hemşerilerimize ve teşkilatımıza selamlarımızı, sevgilerimizi ve saygılarımızı iletiyoruz. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun” dedi.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner Cumhuriyet Mahallesi’nde

Cumhuriyet Mahallesinde ziyaretlerde bulunan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Fatih Sultan Mehmet camide cemaatle bir süre sohbet etti.

Aydıner’in ziyaretine eşlik eden İlçe Başkanı Ebubekir Taşyürek yaptığı açıklamada; “Daha önce benzeri bir programı milletvekillerimizle yapmıştık. Çok verimli geçmişti. Bu çalışmamızdan da aynı verimi alacağımızı umuyorum. Bu çalışmalarımızın sonucunda 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden başkan seçeceğimize ben gönülden inanıyorum. Arazide bunun böyle olduğu söylüyor” dedi.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ise yaptığı konuşmada; “Bugün Kartal’da hemşerilerimizle birlikte olmaktan mutlu olduğumu belirtmek isterim. Hemşerilerimize Dünya Lideri Cumhurbaşkanımızın selamlarını getirdim. İlçe başkanımıza burada ayrıca teşekkür ediyorum. 2023 seçimleri ülkemize ve Kartalımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Daha sonra cami cemaati ile sohbet eden Aydıner vatandaşların sorunlarını dinledi. Cemaatten vatandaşlar özellikle son dönemlerde yaşanan hayat pahalılığı konusunda şikayetlerini dile getirdiler. Halkın en büyük sıkıntısının hayat pahalılığı ve eğitimde yaşanan aksaklıklar olduğunu vurgulayan vatandaşlar bu taleplerinin raporlaştırılıp gerekli yerlere iletilmesini istediler.

📆 08 Eylül 2022 Perşembe 22:51   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR