MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Manşet, Sancaktepe, Toplum » 1915 Çanakkale Panorama geliyor!
1915 Çanakkale Panorama geliyor!

Sancaktepe Belediyesi, gelecek kuşaklara miras bırakılacak yepyeni bir sosyal sorumluluk ve kültür projesini daha hayata geçiriyor. Temeli 18 Mart’ta atılacak ve 10 dönümlük arazi üzerinde inşa edilecek ‘1915 ÇANAKKALE PANORAMA Türkiye’de bir ilk olma özelliğine sahip…

 

 

Çanakkale, bağrında yatan on binlerce şehidimizle bir onur, gurur, şeref ve hürriyet abidesi… Çanakkale; ‘Vatan Sevgisi’, ‘Millet Sevgisi’, ‘Bayrak Sevgisi’…

Çanakkale; bütün dünyanın imkansız gördüğü şeyi imanla ve kanla başaranların bizlere bıraktığı bir miras ve bizlerin de gelecek kuşaklara aktarmamız gereken bir emanet…

Bu duygu ve düşüncelerle harekete geçen Sancaktepe Belediyesi; gelecek nesillerimize Çanakkale’nin ne demek olduğunu anlatmak, o ruhun öneminden bahsetmek ve onlara o ruhu aşılamak amacıyla kalıcı bir eseri Sancaktepe’de hayata geçiriyor.

 Türkiye’de İlk ve Tek!

Türkiye’de bir ilk olma özelliğine sahip proje; 2 ana bölümden oluşuyor:

• Minia Çanakkale

•Çanakkale Müzesi

Girişinde 60 araçlık bir otoparkı bulunan Panorama Çanakkale’de; Çanakkale coğrafyasında yer alan ve dönemin simgesi olmuş yer / olay / kişilerin birebir ölçeklendirilmiş maketleri olacak. Bu maketler sayesinde dönemin ruhuna adaptasyon sağlanacak. Alanın Çanakkale Haritası şeklinde tasarlanan orta bölümünde, Çanakkale Boğazı’nı temsil eden bir havuz, havuzun dibinde ise temsili batık ve gemiler bulunacak.

Benzersiz Çok Boyutlu Panorama!

Müzede ise savaşla ilgili objeler, belgeler, birebir ölçekte realistik heykeller, rölyef ve panoların sergileneceği ‘Çok Amaçlı Sergi Salonu’nun yanı sıra; Savaşın Tasvir Edildiği 50 kişi kapasiteli Çok Boyutlu Panorama yer alacak. Bu özelliği ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirecek Panorama’da; lazer ışık oyunları, sis bombaları, yağmur efektleri, barut kokusu, hareketli heykeller gibi detaylarla izleyicilerin tamamen savaş atmosferine girmesi sağlanacak.

Müzede bunların yanı sıra; Savaşın Gün Gün Anlatıldığı İnfografikler,  Çanakkale ile İlgili Hatıra Eşyaların Satıldığı bir Galeri, Kafeterya, Toplantı ve Ofis Odaları ile Dinlenme Salonu bulunacak.

Başkan Erdem:  Açılış bu yılın sonunda!

Çanakkale ruhunun, o değerlerin iyi anlaşılması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasının tarihe olan sorumluluğumuz olduğunu belirten Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem; “Bu devasa tarihi projemizin temellerini 18 Mart’ta atıyoruz. Açılışı ise bu yılın sonunda planlıyoruz.” diyerek, projeyi ülkemizin tüm okullarından öğrencilerin ziyaret edeceğini sözlerine ekledi.

📆 18 Şubat 2016 Perşembe 09:29   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR