MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » 2. NAZIM HİKMET YAZ KAMPI SONA ERDİ
2. NAZIM HİKMET YAZ KAMPI SONA ERDİ

 

BAŞKAN ALTINOK ÖZ, SANAT VE EDEBİYAT ÇATISI ALTINDA BULUŞAN GENÇLERE KATILIM BELGELERİNİ VERDİ

 

Kartal Belediyesi, Adalar Belediyesi, Adalar Kent Konseyi, Toplum Gönüllüleri Vakfı, Nazım Hikmet Vakfı ve Adalar Vakfı tarafından hazırlanan ve bu yıl 2’incisi düzenlenen Nazım Hikmet Yaz Kampı, Ada Kartal Hotel’de düzenlenen kapanış töreni ile son buldu. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Türkiye’nin dört bir tarafından gelen öğrencilerle bir araya gelerek onlarla sohbet etti ve katılım sertifikalarını takdim etti. Sanat ve edebiyat çatısı altında buluşan gençler hem öğrenme hem de eğlenme fırsatını yakaladı.

Nazım Hikmet Yaz Kampı’nın kapanış törenine Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve eşi Feray Öz’ün yanı sıra; Nazım Hikmet ailesini temsilen Gündüz Vassaf ve eşi, Adalar Vakfı Başkanı Halim Bulutoğlu, Adalar Kent Konseyi Yönetim Kurulu üyesi Begüm Yavuz, Toplum Gönüllüleri Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Betül Demir, Toplum Gönüllüleri Vakfı Genel Müdürü Jülide Erdoğan ve Kartal Belediyesi Kreşler Müdürü Nazlı Enif Dipşar katıldı.

Dokuz gün süren kampa 10 ayrı ilden 19 genç katıldı. Kamp süresi boyunca Nazım Hikmet ve Dünya şiir Antolojisi’nden seçkin eserler ile tanışan, okudukları üzerine düşüncelerini ve yazma becerilerini geliştiren gençler gün içerisinde de resim, ritim atölyesi, drama, yaratıcı okuma, masal, barış eğitimi, yüzme, fotoğraf atölyesi gibi aktivitelerle de eğlenceli vakit geçirme fırsatını yakaladılar.

“Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine”

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, konuşmasında kardeşliğe vurgu yaparak Nazım Hikmet’in “Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşcesine” dizelerine de yer verdi. Başkan Altınok Öz yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Bu topraklarda uzun yıllardır kardeş gibi yaşıyoruz. Biz biriz. Çok yakında Muharrem aynı giriyoruz. Toplumda Alevisi ile Sünnisi ile herkes aşure yapıyor. Aşure, bizlere özgü farklı malzemelerin bir araya gelmesinden oluşur. Fakat aşurenin en önemli yanı ayrı ayrı birçok güzel tadın bir araya gelmesi ve birlikte çok daha güzel bir tat yaratmasıdır. Türk toplumu çok kültürlü, çok yapılı bir toplumdur. Aynı aşurede olduğu gibi birçok farklılığın bir araya gelmesinden oluşuyoruz.  Bu farklılıklardan çok büyük fayda sağlamamız lazım. Nazım Hikmet yüz yıllardaki aşureyi bir kelimeye sığdırmış. -Bu toprak da yaşayan her kesim kardeştir-.Eğer biz geçmişimizi çok iyi yorumlayacaksak sizler yorumlayacaksanız bilmeniz gerek bazı şeyler var. Tarihinizi çok iyi anlayıp yorumlayacaksınız ve satranç oynamayı bileceksiniz. Doğru zamanda doğru hamle yapmayı ve sabırlı olmayı bileceksiniz. Yola böyle devam edeceksiniz ama önce kabuğunuzu yırtmayı bileceksiniz. Yani kendinizi bileceksiniz. Nazım Hikmet’in dediği gibi  “Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine”…

Kapanış konuşmalarının ardından Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve eşi Feray Öz gençlerin hazırladığı sergiyi gezerek sergi sonunda katılımcılara belgelerini takdim ederek yaşamlarında başarılar diledi. Adalar Vakfı Başkanı Halim Bulutoğlu ve Adalar Kent Konseyi Yönetim Kurulu üyesi Begüm Yavuz tarafından da katkılarından dolayı Kartal Belediye Başkanı Op.Dr. Altınok Öz’e teşekkür plaketi takdim edildi.

 

Galeri
📆 29 Ağustos 2017 Salı 18:03   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR