MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
Ümraniye Belediyesi’nin eğitim ve kültür etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği Akademi Nisa, Ümraniyeli Hanımları birbirinden değerli isimlerle buluşturmaya devam ediyor. Akademi Nisa’nın bu haftaki konukları; S. Zehra Can Kaya, Yrd. Doç. Dr. Şule Albayrak ve Sümeyye Erdoğan’dı.

Ümraniye Belediyesi’nin eğitim ve kültür etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği Akademi Nisa, Ümraniyeli Hanımları birbirinden değerli isimlerle buluşturmaya devam ediyor. Akademi Nisa’nın bu haftaki konukları; S. Zehra Can Kaya, Yrd. Doç. Dr. Şule Albayrak ve Sümeyye Erdoğan’dı.

Ümraniye Belediyesi tarafından gerçekleştirilen, konu ve konuklarıyla adından söz ettiren Akademi Nisa, Ümraniyeli hanımları ilmî ve kültürel sohbetlerle buluşturmaya devam ediyor. Zengin içerikli ve geniş kapsamlı konularıyla katılımcılarına 12. haftasında da yeni bilgiler katan Akademi Nisa’nın bu haftaki konukları S. Zehra Can Kaya, Yrd. Doç. Dr. Şule Albayrak ve Sümeyye Erdoğan’dı. Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen programa; Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın eşi Saliha Can’ın yanı sıra, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu’nun eşi Tülay Çakıroğlu, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Türkân Öztürk ve Av. Serap Eşit Elveren, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcısı Ebru Saraçoğlu, belediye birim müdürleri ve Akademi Nisa’yı takip eden hanımlar katıldı.

Sevim Zehra Can Kaya, “Kadın Edebiyatçılar” konulu seminerinde Halide Edip Adıvar ve Fatma Aliye’nin eserleri üzerinden bir dönem incelemesi yaptı ve Türk edebiyatında “kadın” kavramının işlenişindeki değişimi dönemsel olarak anlattı. Türk edebiyatında büyük değişimleri ifade eden Tanzimat dönemini ele alan Kaya, Fatma Aliye ve Halide Edip Adıvar’ı bilinmeyen yönleriyle ele alarak, yazarlar hakkında bilgi verdi. Hanımların dikkatle dinlediği derste S. Zehra Can Kaya, anlattığı konuları örnekler ve kaynak kitap önerileriyle zenginleştirdi.

Ardından, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Sosyolojisi alanında çalışan Yrd. Doç. Dr. Şule Albayrak’ın “Müslüman Toplumlarda Kadının Yeri” konulu dersi başladı. Müslüman toplumlarda kadına bakış ve farklı toplumlarda Müslüman kadına bakışın geniş bir coğrafya çerçevesinde ele alındığı derste, Müslüman kadın alimler anlatıldı. Ümraniyeli hanımların ilgiyle dinlediği derste Albayrak, sosyal ve siyasî hayatta kadınların aktif olma durumunun Doğu medeniyetlerinde Batı’ya göre daha fazla olduğunu dile getirdi.

Akademi Nisa’nın 12. haftasının son semineri ise; Kadın ve Demokrasi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sümeyye Erdoğan’ın, “Kadın STK’ları: KADEM” konulu dersiydi. Sivil toplumun mahiyeti, dünyadaki ve Türkiye’deki uygulamalar, kadın odaklı çalışan STK’lar ve kadınların sivil toplum alanındaki rolüne değinen Sümeyye Erdoğan: “STK’yı var eden temel faktör aktivitedir. Aktivitesi olmayan STK’nın taban bulması ve yaşaması mümkün değildir. Yapılacak işlerin, sağlam bir gerekçesi, doğru bir metodu ve etkili bir sonucu olmalıdır” dedi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından program son buldu.

Akademi Nisa, Ümraniyeli hanımları birbirinden değerli isimlerle buluşturmaya devam edecek.

📆 29 Ocak 2016 Cuma 10:43   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR